A Google keresőjének főoldalán sokszor változó Doodle ma a járványhelyzethez igazodó logóval emlékezik meg a munka ünnepéről. 

Azt már megszokhattuk, hogy a Google főoldalán ünnepek, évfordulók és jelentős események alkalmából valamilyen szellemes Doodle, azaz alkalmi logó jelenik meg. A böngésző nyitólapja a világ egyik leglátogatottabb weboldala, így nincs mit csodálkozni azon, hogy az ötletes firkálmányoknak valóságos rajongótábora van, akik előszeretettel vadásszák és gyűjtik össze a legkreatívabb alkotásokat.

Május 1-jén, azaz a munka ünnepén sem maradhatott feldíszítetlenül a Google, ám ezúttal a járványhelyzethez igazodó köntöst kapott a logó. A böngésző főoldalára látogatva egy postás, építőmunkás, tűzoltó, bolti eladó, mezőgazdasági munkás és egy egészségügyi dolgozó fogadja a netezőket, akik természetesen mind maszkban végzik a munkájukat. A Google felirat ezúttal is helyet kapott a grafikában, igaz picit meg kell erőltetni a szemünket, hogy kiolvassuk a színes betűket.

A logóra rákattintva az olvasó A munka ünnepének keresőoldalán találja magát, ahol a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnap történetéről olvashat. Május 1-je a legtöbb országban hivatalos állami szabadnap, amely 1890-től egy évszázadon át volt a munkások nemzetközi ünnepe, az 1990-es évektől elkezdve pedig a munkavállalók szolidaritási napja. A dátumválasztás persze nem véletlen, az időpont oka ugyanis az, hogy 1886. május 1-jén a chicagói munkások szakszervezetei sztrájkba kezdtek a 8 órás munkaidő bevezetéséért.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!