Twitter Blue néven érkezik a mikroblog-szolgáltató új, fizetős szolgáltatása, amely a pletykák szerint egy sor extra lehetőséget biztosít majd azoknak a felhasználóknak, akik hajlandók érte fizetni. 

A San Franciscó-i székhelyű Twitter a világ egyik legnépszerűbb szolgáltatása, amely közösségi hálózatot, azonnali üzentküldést és mikroblog-funkciókat kínál. Népszerűségének titka, hogy a felhasználók viszonylag nagy szabadsággal oszthatják meg gondolataikat, elég csak a híres emberek sokszor meghökkentő bejegyzéseire gondolnunk, amelyeken aztán napokon keresztül csámcsog az internet.

Bár a Twitter alapvetően teljesen ingyenesen használható, újabban kilátásba került egy fizetős funkció, az App Store-ban a mikroblogos alkalmazás leírásában ugyanis megjelent egy Twitter Blue nevű új előfizetési lehetőség. A havi három dollárért (vagy két és fél euróért) elérhető szolgáltatást hivatalosan még nem jelentette be a vállalat, ám egyes források már azt is tudni vélik, hogy a Twitter Blue előfizetői a hosszú bejegyzések olvasását megkönnyítő módot kapnának, valamint tweetjeiket is könnyen törölhetnék. Továbbá egy olyan új funkció is kilátásban van, amelynek segítségével a felhasználók kategórizálhatnák kedvenc bejegyzéseiket, sőt az extra funkciók között elméletileg testreszabási lehetőségek is érkeznének, melyeknek köszönhetően megváltoztatható lesz a Twitter színvilága, illetve a telefonon megjelenő ikonja is.

twitter fizetős
Fotó: BBC

Az új szolgáltatás egyelőre még nem él, és azt sem tudni, hogy mely országokban lesz majd elérhető, ám a BBC értesülései szerint nincs már messze, hogy azok a felhasználók, akik hajlandók havonta három dollárt rááldozni, egy sor extra funkciókkal is élvezhessék a népszerű mikroblogot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!