Nyújtható OLED-ragtapaszt villantott a Samsung

Nyújtható OLED-ragtapasz működő prototípusát mutatta meg a Samsung Advanced Institute of Technology. 

A Samsung Advanced Institute of Technology bemutatott egy fitneszes követőként használható, nyújtható OLED-ragtapaszt, konkrétan egy működő prototípust. Ezt a csuklón lehet hordani, fitneszes karkötő helyett, és több szenzort is tartalmaz.


A csukló belső oldalára kell helyezni a tapaszt, így a kijelzőt nem érinti annak mozgatása. A Samsung polimer ötvözetet használt, ami nagy rugalmasságú. 1000 nyújtás után is stabil maradt a prototípus, ami 30 százalékos nyúlást is elviselt. Állítólag az iparágban először rakott össze ilyesmit a gyártó, és a legtöbb szenzort sikerült beépíteni.

Sajnos azonban végfelhasználói termék nem most lesz belőle, azt mondják, hogy bőven van még munka a prototípussal, a szenzorok pontosságával, a nyújthatósággal, a felbontással. Idővel egészségügyi területen alkalmazhatják, megfigyelési célokra.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Samsung

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?