Samsung The Frame 2020

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a tv dizájnban általában a letisztult-minimalista irány dominál, hiszen a legtöbb modellnél törekednek arra, hogy azok minél jobban belesimuljanak környezetükbe. De vannak olyan cégek is, amelyek szembe mernek menni a trendekkel, és kínálnak olyan tévéket is, amelyek kialakításukban valamilyen extrát kínálnak Így alakult ki a The Frame, a The Serif, vagy a Terrace TV is.

E mozgalom egyik vezére a Samsung, hiszen a dél-koreai vállalat kínálatában több ilyen különleges televízió megtalálható. Ezek az úgynevezett Lifestyle tévék, amelyeknél arra is odafigyeltek, hogy az egyedi dizájn ne legyen öncélú. Tehát, hogy a speciális kialakítással együtt is járjon valamilyen plusz funkció, amely szintén hozzáadott értéket jelenthet. E modellek közül jó néhány Magyarországon is elérhető szerencsére, szóval érdemes róluk néhány szót ejteni.

The Frame TV

A Frame a valaha volt egyik legkülönlegesebb tv a Samsungtól, hiszen a készülékhez hozzáerősíthető egyszerűen, mágnesek segítségével egy extra keret, mellyel olyan hatást kelt a modell, mintha egy hagyományos (fali)kép lenne. Ráadásul többféle stílusú és színű ilyen kiegészítő keret is beszerezhető a The Frame TV-hez, aminek köszönhetően mindenki a saját ízléséhez szabhatja a megjelenését. Emellett a készülékhez opcionálisan vásárolhatóak különféle különleges talpak is, amelyek közül az egyik például egy festőállványra hajaz.

A tévén keresztül elérhető a Samsung exkluzív Galéria funkciója, az Art Store, amely több, mint 1400 különféle képzőművészeti alkotás digitális reprodukciójához nyújt hozzáférést. Ennek köszönhetően a termék nem csak külsejében idéz egy “rendes” festményt, illusztrációt, rajzot, posztert vagy fotót. Az alkalmazott kvantumpontos QLED képalkotási technológiának köszönhetően pedig a képminőség is remek. A színpontosság és a színtérlefedettség kimagasló, a betekintési szög is remek. Ráadásul a vállalat arra is odafigyelt, hogy olyan egyéb extra grafikai elemekkel is segítse az illúzió megteremtését, mint például a paszpartu hatású virtuális keret.

The Serif TV

A Serif TV sem mondható egy szokványos darabnak, hiszen egyedülálló készülékházzal bír a termék, amelyhez hasonlóval sem nagyon találkozni. A dizájnt a Serif nevű betűtípus “I” karakterek inspirálta, amelynek teteje és talpa is kiszélesedik. Ráadásul e megoldásnak köszönhetően külön talpra sincs szüksége az eszköznek, hiszen maga a borítás is képes kellően stabilan megtartani a képernyőt. Ezáltal mindenféle egyéb kiegészítő nélkül felállítható egy polcra vagy egy asztalra akár. Ennek következtében pedig számos olyan lehetőséget a felhasználóknak, amelyek a hagyományos televíziók esetében nem jöhetnek szóba. A készülékház ráadásul akár kék színben is elérhető, ami már önmagában különlegessé, figyelemfelkeltővé teszi a megjelenését.

A Serif TV is a QLED eljárásra épül, így a kép minőség terén sem kell kompromisszumokat kötni. A modell megkapta a cég legújabb smart platformját, amelynek köszönhetően rengeteg internetes alkalmazás közvetlen elindítására nyílik lehetőség, és az olyan extrák sem hiányoznak, mint a képernyőtükrözés, a Bluetooth támogatás vagy a távoli elérés, hogy csak néhány példát említsünk.

Terrace TV

A név nem csap be, ezt a készüléket tényleg azért tervezték, hogy akár a teraszon is lehessen tévézgetni. Az 55, 65 vagy 75 hüvelykes képátlóval bíró modell ennek érdekében strapabíró kialakítást kapott. Azaz elviseli az esőt, a port, a hideget és a meleget is. Tehát nyugodtan kinn lehet hagyni a szabadban, mázlisták lepakolhatják akár a medence partjára is.

Ezekben a méretkategóriákban ez azért szokatlan dolog és pont emiatt biztos, hogy nálunk is lesz kereslet a különleges kinti tv iránt. Legalábbis mi rendszeresen kapunk olyan megkereséseket, amiben az olvasók arról érdeklődnek, hogy egyáltalán van-e olyan tévé vagy projektor, amit kültéri használatra is tudnánk jó szívvel javasolni.

Arra szerencsére odafigyeltek, hogy mások a fényviszonyok kint, mint a szobában, így a maximális fényerő 2000 nit, ami bőven elég ahhoz, hogy akár világosban is látható maradjon a kép.

A saját fejlesztésű és gyártású QLED panelnek, illetve a szintén házon belül készülő képfeldolgozó chipnek köszönhetően a színpontosság és a színgazdagság kellően jó, a tapasztalataink szerint a mozgásmegjelenítés is rendben van, így akár meccseket is lehet nézni a Samsung “terasz tévén”. Természetesen az okostévé rendszert sem spórolták ki, szóval a tartalom származhat akár online streaming forrásból is, így az ilyen típusú szolgáltatások is elérhetőek róla közvetlenül.

További különlegességek

És, ha már a különleges Samsung tévéknél tartunk, nem feledkezhetünk meg azokról az érdekes készülékekről, amelyek még hazánkban sajna nem kaphatóak. De attól még tényleg izgalmasak, muszáj megemlíteni őket! Az egyik ilyen a Sero, amelyről első pillantásra látszik, hogy nem egy szokványos készülék, hiszen szokatlanul masszív állványt kapott. Ám ez még semmi, hiszen a képernyő 90 fokban elfordítható, ráadásul motorosan. Ennek köszönhetően pedig az álló mobilképernyőre optimalizált tartalmak is tökéletesen jeleníthetőek meg rajta.

A másik modell, a vállalat által idén bemutatott, kifejezetten otthoni felhasználóknak szánt MicroLED tv. Ennél minden egyes képpont mögött egy egyedileg vezérelhető RGB LED egység kapott helyet. Tehát egy 4K eszközben több mint 8 millió dióda található, őrület! Ráadásul nem csak technológiai bravúr a készülék, hanem a képminőség terén is előrelépést jelenthet.

Mint látható, szó nincs arról, hogy a tévés világ teljesen uniformizált lenne. Aki különleges készülékben gondolkodik, esetleg egyedi igényei vannak, az azért találhat az elvárásaihoz passzoló készülékeket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!