Otthoni party hangfal + mobil hangcucc + lámpa egyben! Ez az LG XBOOM RP4

Ilyen lett az LG XBOOM RP4 a vállalat új, igen mutatós, LED-ekkel felturbózott, DJ funkciókkal és akkumulátorral megtámogatott audio eszköze.

LG RP4

Az LG évről-évre igyekszik a biztonsági játék mellett előállni érdekesebb, trükkösebb audio eszközökkel is. Ilyen volt a pár éve bemutatott lebegő hangszórójuk, de említhetnénk az ipari lámpára emlékeztető hordozható szériájukat is. A cég 2021-ben is húzott egy merészet az LG XBOOM RP4 személyében, ami elsőre a hagyományos otthoni, a mobil hangcuccok, a parti hangfalak és a lámpák érdekes mixtúrájának tűnt. Kölcsönkaptuk! Kipróbáltuk! Elmondjuk milyen lett!


LG XBOOM RP4

Szokatlan megjelenés

Na, az már rögtön látszik, hogy ez nem egy hétköznapi masina, hiszen totál egyedi dizájnt kapott. Csonka kúp alakú készülékházat ugyanis a legritkább esetben szoktak alkalmazni ebben a termékcsaládban, most mégis ehhez a formához nyúltak, úgy, hogy a csúcs helyén egy félkör alakú fém fogantyú helyeztek el, a csapott tetején található a kezelőpanel. Visszafogott sötétkék és püspöklila szövetborítású változatban érhető el, és mind a kettő nagyon jó választás volt, hiszen szerintünk marha jól illik mind két tónus ehhez a kialakításhoz. Az összhatás kifejezetten harmonikus, ízléses, akár még presztízsterméknek is nevezhetjük. Ez a masina bárhol bevethető, akár egy elegáns kerti partin vagy vacsorán sem kell szégyenkeznie, egyáltalán nem néz ki idétlenül, vagy gagyin, ellentétben a legtöbb mai úgynevezett „party hangfallal”.

LG XBOOM RP4

A megjelenésén dobnak a készülékház közepén elhelyezett RGB LED-ek. Ezek világíthatnak egy árnyalatban végig, de váltogathatják is a színüket, és bekapcsolható, hogy a zene ütemére villogjanak, ami egy házibulin elég király lehet. A LED-eknek köszönhetően akár lámpaként is használható, beállítva a sarokba diszkrét hangulatvilágítást produkál az általunk kiválasztott színben. Tök jó.

LG XBOOM RP4

Az átmérője a legszélesebb részen 20,2 centiméter, a magassága pedig 51,3 centiméter, azaz szerencsére szó sincs egy nagy batárról. A súlya 5,8 kilogramm, tehát azért még viszonylag egyszerűen hordozható, de az tény, hogy ez nem egy mobil használatra tervezett modell. A párát bírja, tehát mondjuk a fürdőbe vagy a medence partjára oda lehet pakolni, de egyébként nem vízálló, az ütéseket és a port sem tolerálja különösebben. Szóval ez azért alapvetően egy olyan otthoni használatra szánt eszköz, amit ki lehet vinni a kertbe, teraszra, de mondjuk egy kirándulásra már nem ezt vinnénk magunkkal, és biciklizéshez is van jobb társ ennél.

Hangminőség

A termékbe egy speciális, egy hüvelykes titán tweeterből és egy 5,25 inches mélyközép sugárzóból álló 120 wattos hangszóró rendszer került, amely 360 fokban szórja egyenletesen a hangokat. Ennek köszönhetően a basszusok kifejezetten erőteljesen, gazdagon és tisztán dörrennek meg, ami remek alapokat teremt az organikus, testes, dinamikus hangzás megteremtéséhez. A hangerőre nem lehet panasz, kegyetlenül hangosan tud szólni, szerintünk egy átlagos méretű otthonban nem is lehet kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.

LG XBOOM RP4

A modell rendelkezik előzetesen programozott hangprofilokkal, de az arányok az equalizer segítségével szabadon módosíthatóak. Hanghibákat egyáltalán nem tapasztaltunk, a megszólalás kristálytiszta. Az a helyzet, hogy a hangminőség megdöbbentően király, akár egy jobb hangprojektorral is felveszi a versenyt e téren. Azt meg kell említeni, hogy aki beszerez két ilyen modellt, az párba is kötheti őket, ami lényegesen hangosabb végeredményt produkál, és még a hangélményen is dob. Kár, hogy nem lesz ilyenkor sztereó a hangzás, hiszen mind a kettőből ugyanaz szól.

Források

Bluetooth: Támogatott. A párosítás villámgyors, a kapcsolat stabil, a hatótávolság nagyjából 15 méter. Tehát a vezeték nélküli adatátvitel működik a kompatibilis eszközök között.

AUX: A 3,5 mm-es portba dugott jack-es kábel segítségével csatlakoztatható hozzá bármilyen eszköz amin van ilyen port.
USB: Rendelkezik beépített médialejátszó alkalmazással, amire egy USB-n keresztül csatlakoztatott külső adattárolóról, azaz pendrive-ról, merevlemezről vagy SSD-ről juttathatóak el a hangállományok. Az MP3 és a WMA típusú file-ok megszólaltatása megoldott, és a szoftver a könyvtárstruktúra kezelésére nem képes, lejátszási lista összeállítását nem teszi lehetővé. Azaz egymás után játssza le a gyökérmappában található számokat.
WiFi: Nincs. Okos otthon rendszerhez nem csatlakoztatható, appok közvetlen futtatására nincs mód.
Rádió: Tunerrel nem rendelkezik, rádiózni nem lehet vele.
HDMI: Nincs.
Optikai digitális audio: Nincs.

Kezelés

A készülékház tetején található kezelőpanelen keresztül számos fontos szolgáltatás elérhető. Például módosítható a hangerő, lehet váltogatni az audio profilok között, választhatunk néhány szín közül a világítás esetén, de ha valaki ki akarja hozni a modellből a legtöbbet, akkor le kell töltenie a vállalat XBOOM alkalmazását, és kezébe kell vennie a mobilt. Ezen app segítségével ugyanis milliónyi szín közül adhatja meg a számára legszimpatikusabbat, sőt létrehozhat külön programokat, amelyekben a megadott tónusok váltogatják egymást. Emellett elérhetővé válik az equalizer, aminek segítségével pontosan belőhetőek a hangszínek arányai. Illetve, az USB-n keresztül történő lejátszás esetén még a file neve is látszik.

További extra, hogy az XBOOM applikáción keresztül elérhetővé válnak a vállalat korábbi party hangfalainál már megismert DJ funkciók. Tehát például a scratch, a visszhang és még jó pár más effekt. Ezek nyilván nem az elmélyült zenehallgatást szolgálják, de tényleg nagyon szórakoztatóak, és bármilyen bulit fel lehet velük dobni.

Energiaellátás

Az LG XBOOM RP4-et nem kell feltétlenül a hálózati áramforráshoz csatlakoztatni, hiszen rendelkezik integrált 3900 mAh akkumulátorral. A telep nagyjából 10 órányi működésre elegendő energiát biztosít, ami teljesen rendben van.

Ár

LG XBOOM RP4 – 150 000 forintért forgalmazzák. Nem mondanánk kifejezetten olcsónak, de elég egyedi eszközről van szó, és szerintünk ennyit bőven megér!

Kinek ajánljuk – LG XBOOM RP4

– Kompakt otthoni hangrendszerben gondolkodik
– Fontos az igényes, figyelemfelkeltő külső
– Azért lényeges a hangminőség
– Hangos masinát szeretne
– A DJ effekteket imádja
– Olyan eszközt keres, ami hangulatvilágításként is funkcionálhat
– Egy különleges otthoni hangcuccot szeretne

Kinek nem ajánljuk – LG XBOOM RP4

– Olcsó masinában gondolkodik
– High end hangzást keres
– Nagyon pici készülékre vágyik
– HDMI vagy optikai audió csatlakozóval használná
– Sztereó szettet venne

Még több infó az LG XBOOM RP4 dizájnos otthoni hangeszközről a termék hivatalos weboldalán

[sc name=”facebook” ][/sc]

  • Dizájn
    (5)
  • Hangminőség
    (4)
  • Kezelés
    (4.5)
  • Akkumulátor
    (4)
  • Ár
    (4)
4.3

Összegzés

Az LG XBOOM RP4 egy pazar otthoni hangcucc, ami azoknál válhat be, akik valami dizájnos különlegességet keresnek. Mi imádtuk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?