Meglepő adatokkal rukkolt elő a Netflix, nyilvánosságra hozták ugyanis, hogy a saját gyártású tartalmaik közül melyek bizonyultak a legnépszerűbbnek. 

A Netflix a világ legnépszerűbb streaminszolgáltatása, ami elképesztő mennyiségű saját tartalomnak ad otthont, melyek között akadnak jól sikerült és gyengébb alkotások is. A Netflix most úgy határozott, adatokat osztanak meg arra vonatkozóan, hogy  legnépszerűbb saját gyártású sorozataik és filmjeik mennyi nézőt értek el.

Ted Sarantos, a Netflix vezérigazgatója és tartalmi felelőse a kaliforniai Code konferencián rántotta le a leplet a nézettségi adatokról, ahol így természetesen az is kiderült, mely filmek és sorozatok érdeklik leginkább a nézőket.

A The Verge beszámolója szerint a Netflix két szempont alapján vizsgálta meg adatokat. Egyrészt azt nézték, hogy mennyi fiók nézte az adott produkciót legalább két percig a megjelenését követő 28 napban. Ez alapján a platform legnépszerűbb sorozata a Julia Quinn regényein alapuló A Bridgerton család lett, a legnézettebb film pedig a Chris Hemsworth főszereplésével készült Tyler Rake: A kimenekítés című akció-thriller lett.

netflix legnépszerűbbek
Fotó: The Verge

Viszont a második közzétett lista már a nézési időt vette figyelembe az első 28 napon megtekintett órák alapján. Itt is A Bridgerton család lett az első, ám a filmeknél a Sandra Bullock nevével fémjelzett Madarak a dobozban című horror, sci-fi került az első helyre.

netflix legnépszerűbbek
Fotó: The Verge

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!