Megöli a Pixel 6 ujjlenyomat-olvasóját a lemerülő akkumulátor

Ha valaki hagyja teljesen lemerülni a Google Pixel 6 mobilját, akkor az ujjlenyomat-olvasó megadja magát, és többé nem működik. 

Megszokhattuk a Google Pixel mobiljaitól, hogy a megjelenés után dugig vannak hibákkal. Idén sem volt ez másképp, minden hétre jutott egy meghökkentő probléma. Az ujjlenyomat-olvasó például nem csak a biztonsági algoritmusok miatt lassú, kiderült, hogy egyeseknek megadja magát, és többé nem működik, ha a Pixel 6 akkumulátora egyszer lemerül.


A feltöltés és újraindítás után hibaüzenetet kapnak a pórul járt felhasználók, az ujjlenyomat-olvasó nem hajlandó életre kelni, a beállításokban pedig kiderül, hogy az ujjlenyomatos profilt is törölte a rendszer. Van, aki lemerült akku nélkül is tapasztalta a hibát.

A megoldás a PIN használata, az ujjlenyomat-olvasó kizárólag teljes gyári visszaállítás után kezd el működni, ami igazából elfogadhatatlan. Egyes tippek szerint lehet, hogy az egyik frissítés okozta a problémát, vagyis a Google elvileg tudná orvosolni szoftveresen.

Remélhetőleg az ujjlenyomat-olvasás sebességét is sikerül felturbózni, továbbá a többi kellemetlen hibát rendbe tenni (második szelfikamerás kivágás, villódzó kijelző a bekapcsológomb megnyomásakor). A mostani csúcsmobilok szörnyen drágák, ennyi pénzért és ilyen névtől nem erre számít a többség.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: XDA, BGR

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?