Manapság minden okos: a porszívó, a hűtő, a lámpa, a mosógép, akkor a ruhásszekrény miért ne lehetne az?

A ruhásszekrény elsődleges funkciója sokáig az volt, hogy tárolja a ruhákat. Ebben a megszokásban némi kitérőt ugyan jelentett a Narnia krónikáiban található dimenziókaput tartalmazó, vagy a Harry Potter iskolájában lévő, Mumus lakhelyéül szolgáló bútordarab, a nagy többség azonban ragaszkodott a fent említett, meglehetősen passzív léthez.

Ám a Samsung nemrégiben egy kicsit tovább gondolta a dolgot, és arra jutott, megalkot egy olyan különleges darabot, amely a ruhák tárolásán felül képes egy halom olyan dologra, aminek segítségével központi elemévé válhat egy intelligens gardróbnak és olyan szolgáltatásokkal teheti magát nélkülözhetetlenné, amelyekről mindeddig nem is gondoltuk, hogy léteznek és hogy egyáltalán szükségünk lenne rájuk. Pedig de!

Tisztít és fertőtlenít

A Samsung AirDresser ruhaápoló rendszer egyik elsődleges funkciója, hogy képes szárazgőzzel kitisztítani a textíliát, és eltávolítani belőlük a kórokozók és a szagok jelentős részét.

A fertőtlenítő funkció a JetSteam segítségével a baktériumok és vírusok 99,9%-át, a háziporatka 100%-át elpusztítja[1]. A Wrinkle Care funkció a JetSteam és a JetAir segítségével kisimítja a ruhák gyűrődéseit. A JetSteam pedig eltávolítja a szagokat okozó gázokat és káros anyagokat is.

Nem beszélve arról, hogy a változó irányban, fentről lefelé és lentről felfelé áramló tiszta levegő fellazítja és eltávolítja a finom port is a ruhának nem csak a felületéről, de a mélyéről is.

Viszlát teregetők, viszlát pára

Egy rendezett gardrób egyik legnagyobb ellensége a szoba közepére állított teregetőállvány, amiről a nedves ruhák lógnak, nekünk meg folyton kerülgetnünk kell. Nos, ennek is vége szakadhat, hiszen a ruhaápoló rendszer páraelvonó funkciójával képes a ruhák tökéletes megszárítására is, így a mosógépből a teregetőre, onnan pedig a szekrénybe rámolás így egy lépcsőfokkal leegyszerűsödhet. A szárítási funkció egyébként olyan fejlett, hogy egy inget képes 39 perc alatt tökéletesen megszárítani. Így, ha csak reggel jut eszünkbe, hogy a még szennyesben lévő ingünkben mennénk ma dolgozni, úgy egy gyors mosás után a készülődés alatt meg is száríthatjuk azt és már vehetjük is fel. Az pedig már csak egy kis plusz csoda, hogy a szekrény ajtaját nyitva hagyva az képes az egész gardróbunkat páramentessé tenni.

samsung bespoke airdresser
Fotó: Samsung

Ahogy a koreai gyártó összes többi okos eszköze, úgy a Samsung Ruhaápoló rendszer is wifihálózaton keresztül csatlakozik az okostelefonhoz, a felhasználó pedig a SmartThings platformon keresztül kommunikálhat vele és vezérelheti az okos bútordarabot. A mesterséges intelligenciával felvértezett szekrény emellett rendelkezik egy rendkívül letisztult, ugyanakkor informatív kezelő felülettel is, és képes megjegyezni a felhasználó szokásait, és ezek alapján a leggyakoribb beállításokat jeleníti meg. Mindezek mellett pedig maga mondja meg, hogy a ruhák mennyire száradtak meg, és ennek megfelelően intelligensen csökkenti a szárítási időt.

okos ruhásszekrény
Fotó: Samsung

Az AirDresser 60 cm-es változata a dél-koreai gyártó Bespoke családjának egyik legújabb tagja, amely immár itthon is elérhető egyelőre ezüst tükör színben, a 45 cm-es Ruhaápoló rendszer mellett. További információ a két termékről ide kattintva érhető el.

[1] * Az intertek tanúsítja 1) Elpusztítja a vírusok 99,9%-át, beleértve az influenza B-t, a norovírust (Murine Norovirus), a rhinovírust (Human Rhinovirus), a hepatitis A-t (Human hepatitis A), a rotavírust (Porcine Rotavirus) és az enterovírust (Porcine enterovirus). 2) Megszünteti a baktériumok 99,9%-át, mint például a Staphylococcus aureus, E. coli, MRSA, Streptococcus pneumoniae, Legionella pneumophilia, Pseudomonas aeruginosa, klebsiella pneumoniae, Corynebacterium diphtheriae és Enterococcus faecalis. 3) elpusztítja a háziporatkák 100%-át. A koreai egyetem gyógyszerészeti egyetemének tesztelése alapján. Megsemmisíti a vírusok 99,9%-át, beleértve az Influenza A-t, a Coronavírust (sertés járványos hasmenés vírus (PEDV)), az Adenovírust (fertőző kutyahepatitis) és a herpeszvírust (fertőző szarvasmarha rhinotracheitis). Eltávolítja a szagokat okozó gázok 99%-át (izo-valeriánsav: izzadság, 4-etil-piridin: dohány, valeraldehid: hússütés, és tetraklór-etilén: száraz tisztítás) az intertek által tanúsított normál menetben. 4) A káros anyagok 99%-a (perklor-etilén) az Intertek által tanúskodó, normál folyamatot alkalmazva.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!