Hátborzongató, maszkos alakok tűntek fel a Google Térképen, akik személyazonossága egyelőre nem ismert, ám többen úgy vélik, hogy veszélyes kartelltagok lehetnek – írta meg a felfedezést a New York Post. 

A maszkos alakokból álló csoportra a mexikói Nacozari De Garcia városában bukkant egy Google Térkép-rajongó, aki a Redditen osztotta meg felfedezését az alábbi szöveggel: „Épp most találtam rá az álarcos srácokra Mexikóban”.

A fotóra több száz válasz érkezett, köztük jó pár olyan, amelyekben a fórumozók azt fejtegetik, hogy a maszkot viselő figurák valójában bandatagok, akik fuvarra várnak az út közepén.

Fotó: Reddit/ Google Maps

Az egyik felhasználó úgy kommentálta a képet: „Ez a kartell. Távol akarsz maradni azoktól a maszkoktól. Egy másik pedig megjegyezte, hogy nem lett volna a Google sofőrjének a helyében.

google térképen kartelltagok
Fotó: Reddit/ Google Maps

Egyes elméletek szerint a fotó ugyanakkor készült, mint amikor a mexikói kartell bérgyilkosát, az El Guacho néven ismert Luis Alonso Quintanát 2019 novemberében letartoztatták hat gyermek és három nő meggyilkolásának vádjával.

A Google Street View (Utcakép) autói már számtalan furcsa, szokatlan, vagy épp ijesztő jelenetet kaptak lencsevégre, miközben az utcákat rótták. Olyanra is volt példa, hogy 20 éve körözött maffiavezért fotózott a keresőcég kamerája, amely később hozzásegítette a rendőrséget ahhoz, hogy letartóztassák a nagy erőkkel keresett bűnözőt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!