Megmenti és felgyorsítja a Google a régi laptopokat

A régi laptopokat és netbookokat gyors Chromebookokká változtatja a Google-féle Chrome OS Flex. 

A Google Chrome OS Flex megoldása segít kipróbálni a Chrome OS-t PC-n és Macen, úgy, hogy nem kell lecserélni a meglévő operációs rendszert. Ez ugyanis lehetővé teszi, hogy egy pendrive-ot bootolhatóvá tegyünk a Chrome OS rendszerrel. Persze szükség szerint dual-bootos környezet is kialakítható vagy esetleg leváltható az eredeti rendszer a webcentrikusra.


Persze egy új PC-n vagy Macen nem sok értelme van ezt a rendszert használni, elég korlátozott ugyanis a Windows 11-hez vagy a macOS-hez képest. Futtathatóak legalább androidos appok, ez is valami.

A Chrome OS Flex nagy erőssége inkább az, hogy képes a régi laptopokat, asztali gépeket és netbookokat megmenteni: ami már alig bírja a windowsos programokat és a böngészőt is futtatni, mondjuk egy Intel Atom CPU-val, az a Chrome OS Flex alatt megtáltosodik. Aki pedig ennél többre vágyik, annak a Linux felé (vagy új gépért) kell nézelődnie, ilyen esetben.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Google, Aurich Lawson

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?