A Google Térkép Utcakép nézetében egy lebegő, törzs és végtag nélküli fej riogatja az internetezőket. 

Igencsak szürreális fotót fedezett fel egy Google Térkép felhasználó, aki a Redditen (hol máshol) osztotta meg felfedezését a többiekkel. A Google Utcakép szolgáltatását böngészve egy lebegő, törzs és végtag nélküli női fejre lett figyelmes a redditező, amelyet a koordináták szerint egy Kijevben található parkban kaptak lencsevégre. A brit Daily Star szerint a szóban forgó Sky Family Park az Ukrajnában zajló háború miatt jelenleg zárva tart.

Az elméletek gyártásába persze több redditező is beszállt. Egyesek szerint a felvételen látható női fej egy szellem, mások szerint a “lebegő” fejnek racionálisabb oka van, például az, hogy két képkockát hibásan illesztettek össze. Utóbbi teóriát erősíti, hogy a pad felső deszkája és a mellette lévő szemetes is meglehetősen furcsán néz ki.

google térkép lebegő fej
Fotó: Reddit/ Google Maps

Még szokatlanabbá teszi a helyzetet, hogy nemrégiben egy fej és kéz nélküli figurát is felfedeztek a Google térképszolgáltatásában. A különös figura a Brooklynban található Navy Yard nevű ipari komplexum körül tűnik fel, és különféle pózokban látható, az egyik képen például éppen bolondozik, táncol. Hogy ki vagy mi lehet a furcsa jelenség, arról nem tudni, ám a Daily Star szerint 2019 májusában készültek a képek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!