Hackerek okoztak dugót Moszkvában, miután megtámadták a legnagyobb taxiszolgáltatót

Ismeretlen hackerek az orosz taxi-alkalmazást kihasználva több tucat autót hívtak egyszerre ugyanarra a helyre. 

Bár Moszkvában híresen lassan lehet autóval a városban közlekedni, nemrégiben mesterségesen is rásegítettek a forgalmi torlódás kialakulására az orosz fővárosban. Egy hackercsoport feltörte a Yandex.Taxi rendszerét, hogy szeptember 1-jén reggel rengeteg sofőrt ugyanarra helyre rendeljen, egészen pontosan a Kutuzovszkaja metróállomáshoz, amivel mondanunk sem kell, mekkora forgalmi dugót okoztak az egyébként is zsúfolt nagyvárosban.


A Yandex tulajdonában lévő fuvarszolgálat hozzátette, hogy az elakadás kevesebb mint egy óráig tartott, és az ilyen támadások észlelésére és megelőzésére szolgáló algoritmusukat is kijavították, hogy a jövőben elkerülhessék a hasonló eseteket – írja a The Verge. Egyes beszámolók szerint legalább három órán át volt dugó a városban.

A támadást az Anonymous nevű hackercsoport vállalta magára a Twitteren, akik azt állítják, hogy az akcióban az IT Army of Ukraine is részt vett – ez az a hackercsoport, amelynek alapításakor az ukrán miniszterelnök-helyettes, Mikhailo Fedorov is jelen volt. A Yandex egyelőre nem erősítette meg, hogy valóban az Anonymous áll-e az incidens mögött.

A nemzetközi hackercsoport még az ukrajnai invázióra válaszul februárban indított háborút Oroszország ellen. A háború kirobbanása után pár nappal egyszerre „foglaltak el” több orosz állami médiumot, ahol a harctérről származó, sokkoló videókat kezdtek sugározni, hogy az orosz emberek is értesüljenek az Ukrajnában zajló eseményekről.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?