Te is szavazhatsz az év szavára!

Idén először bárki szavazhat az év szavára a Oxford Dictionarynél. 

Az Oxford Languages szótár készítői minden évben kihirdetik az év szavát, amelyet az a kifejezés nyer el, amely a leginkább megragadja az adott év hangulatát, szellemiségét. Az idei alkalom ugyanakkor különleges, mert most először a végső döntést az angolul beszélő közönség kezébe adják a szervezők – adta hírül a The Guardian.


A szavazók három lehetőség közül választhatnak:

  • Gobline mode: egy szleng kifejezés, amelyet olyan személyekre használnak, akik lusták, öntörvényűek és nem foglalkoznak a társadalmi elvárásokkal.
  • #IStandWith: ezt az online kommunikációban használatos kifejezést abban az esetben használják, ha szeretnének kiállni valami vagy valaki mellett.
  • Metaverse: a metaverzum angol megfelelője, amelyet Neil Stephenson használt először 1992-es Snow Crash című regényében, igazán népszerűvé azonban tavaly ősszel vált, amikor a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg bejelentette, hogy egy egyesített online világban képzeli el a jövőt.

Az elmúlt évben újra megnyílt a világ, és ennek szellemében mi is megnyitjuk az év szavának kiválasztási folyamatát a nyelvkedvelők előtt” – mondta Casper Grathwohl, az Oxford Languages ​​elnöke. „Mindannyian részesei vagyunk az angol nyelv fejlődésének, és miután egy újabb nehéz éven túljutottunk, úgy gondoltuk, hogy a szavak szerelmesei örülnének, ha velünk együtt bekapcsolódhatnának ebbe a folyamatba.”

Szavazni a https://languages.oup.com/word-of-the-year/2022/#WOTY2022vote weboldalon lehet december 2-ig.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?