Anneka Patel, a Meta egykori PR menedzsere szülési szabadságon volt, amikor elbocsátották a cégtől. 

Anneka Patel november 14-én egy LinkedIn-bejegyzésben azt írta, egyike volt annak a több ezer dolgozónak, akiket a Meta tömeges elbocsátása érintett – számolt be a Business Insider. A volt alkalmazott elmondta, hogy hajnali 5:35-kor kapta meg Metától a felmondásról szóló e-mailt, miután több munkatársa SMS-t küldött neki, hogy elbocsátották őket. Patel szülési szabadságon volt, mikor az eset történt.

„Akik ismernek, tudják, hogy a Metánál szerettem volna dolgozni, amióta kilenc évvel ezelőtt Londonból az öbölvidékre költöztem” – mondta Patel, aki 2 és fél évet töltött a cégnél, mielőtt szülési szabadságra ment. Bár a Meta döntése etikailag vitatható, törvényt nem sértettek: míg Magyarországon és több európai országban tilos ilyenkor felmondani a kismamáknak, addig az USA-ban elbocsáthatják az alkalmazottat abban az esetben, ha a kirúgás oka független attól, hogy az illető szülési szabadságon van.

November 9-én jelentette be a Meta, hogy munkavállalóinak 13 százalékától, azaz közel 11 ezer alkalmazottól búcsút vesznek világszerte. Júniusban Chris Cox, a Meta termékigazgatója „komoly időkre” figyelmeztette a cég alkalmazottjait, megjegyezve, hogy most kell csak igazán odatenniük magukat, ha bizonytani szeretnének.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!