Kiderült, mire kerestünk rá a legtöbbet 2022-ben

Ukrajna, Johnny Depp és Erzsébet királynő halála is előkelő helyen szerepel a Google 2022-es top keresései között. 

A Google jó szokásához híven idén is igyekezett évösszegző tartalmakkal ellátni a felhasználókat, melynek jegyében megosztotta azokat a kifejezéseket, amelyekre a legtöbben kerestek az idei esztendőben. Az összesített globális toplista élén a Wordle nevű internetes játék végzett, amely 2022-ben került a The New York Times tulajdonába. A dobogó második fokára az „India vs Anglia” keresés állhatott fel, míg Ukrajna a harmadik legnépszerűbb keresések között szerepelt.


A hírek listáján ellenben Ukrajna bizonyult a legnépszerűbbnek, melyet Erzsébet királynő halála és a választási eredmények követtek, de sokakat érdekelt a Powerballs (amerikai lottójáték) nyerőszámai, valamint a majomhimlő is.

Ami a híres embereket illet, a legfelkapottabb keresések között Johnny Depp szerepelt, aki hónapokon át témát szolgáltatott a különböző sajtóorgánumoknak botrányos válásával. Őt követi Will Smith, aki a márciusi Oscar-gálán felment a színpadra és lekevert egy pofont Chris Rocknak. A bronzérmes Johnny Depp exfelesége, Amber Heard lett.

A filmek terén a Thor: Szerelem és mennydörgés, a sorozatoknál az Eufória, a sportolóknál pedig Novak Djokovic vitte a prímet, aki azzal kavart nagy botrányt, hogy nem tudta és nem is akarta hitelt érdemlően bizonyítani, hogy beoltatta magát koronavírus elleni oltással.

A Google mindezek mellett a legtrendibb dalokat és recepteket, valamint azoknak az elhunyt hírességeknek a listáját is közzétette, akikre a legtöbben kerestek.

A teljes lista itt érhető el.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?