Hamarosan tarolhatnak a mágneses vezeték nélküli töltők

A Qi2 vezeték nélküli szabvány egy új dolog, és alapvetően a mágneses töltőkre épít. 

A Wireless Power Consortium a napokban jelentette be az új Qi2-es vezeték nélküli töltési szabványát. A szervezet tagjai (amelyek között az Apple is ott van) fejlesztett megoldás lehetővé teszi, hogy egy vezeték nélküli töltő gyorsabb és hatékonyabb legyen. A Qi helyére érkező Qi2 már Magnetic Power Profile-t használ, vagyis mágnesek alapján rögzíti a töltőt, így javul a töltés és csökken a veszteség.


A WPC szerint a fogyasztók aggódnak az olyan töltők miatt, amelyek ugyan támogatják a Qi technológiát, de nincsenek hitelesítve a szervezet által. A Qi2-nél ez megoldódik majd, ugyanis ez globális szabvány lesz.

Állítólag a mágneses Qi2-töltőknek hála kevesebb töltőt és kábelt kell majd vásárolnunk, ami fenntarthatóság szempontjából is előrelépést hozhat. Az első Qi2-es mobilok és töltők az idei év vége felé érkeznek meg a piacra.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: MacRumors

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?