Nem fogod kitalálni, mire kerestek rá legtöbben tavaly a Wikipédián

A Wikipédia elárulta, mely téma futott náluk 2022-ben a legjobban. 

A Wikipédia ma már megkerülhetetlen része az online tudástárnak, így nagyon is árulkodó, mire vagy épp kire kerestek rá a legtöbbet az interneten. A digitális enciklopédia most sem maradt adós a különféle, 2022-es toplistákkal, többek között az is kiderült, mely téma ragadta meg leginkább a felhasználók figyelmét.


Taha Yasseri, a Dublini Egyetem kutatója a Wikipédia statisztikáit böngészte, melyek alapján váratlan következtetésre jutott: a 2022-es népszerűségi lista élére nem várt személy került. Fontos megjegyezni, hogy a tudós az angol nyelvű Wikipédia-oldalak adatait tanulmányozta.

Kisebb meglepetésre az jött ki, hogy Kleopátra volt a legolvasottabb Wikipédia-bejegyzés tavaly, vagyis az egyiptomi királynő Wiki-oldalára kerestek rá legtöbben a Wikipédián angolul. Habár meglehetősen randomnak tűnhet a végeredmény, nem kizárt, hogy a készülőben lévő epikus életrajzi film váltotta ki az érdeklődést, amiben Wonder Woman megformálója, Gal Gadot alakítja majd a királynőt, a szuperhősnős filmekért is felelős Patty Jenkins pedig rendezőként lesz jelen.

Kleopátra mellett az ukrán háború, II. Erzsébet brit királynő halála és a férfi labdarúgó-világbajnokság is felkerült a népszerűségi listára, de Elon Muskra és Johnny Deppre is tömegek kerestek rá az interneten. Mindezek mellett a sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer iránti érdeklődés is az egekbe szökött, ami minden bizonnyal annak köszönhető, hogy a hírhedt kannibál életéről sorozat készült a Netflixre.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?