Ezek a telefonok lehetnek veszélyben!

A Google biztonsági csapata 18 sebezhetőséget talált a Samsung modemjeiben, és még nem érkezett rá az ezt kiküszöbölő frissítés. 

A Project Zero, a Google biztonsági kutatásokkal foglalkozó csapata nagy problémákat talált a Samsung modemjeiben, és ez olyan készülékeket érint, mint a Pixel 6, a Pixel 7, valamint a Galaxy S22 és A53 egyes modelljei. A blogbejegyzés szerint számos Exynos modemben egy sor olyan sebezhetőség található, amelyek „lehetővé tehetik egy támadó számára, hogy távolról, felhasználói beavatkozás nélkül kompromittálja a telefont” anélkül, hogy az áldozat telefonszámánál sokkal többre lenne szüksége. És úgy tűnik, hogy a koreai cég nem nagyon kapkod a javítással. A Google szerint a Pixelek márciusi biztonsági frissítése javítja a problémát, bár a 9to5Google megjegyzi, a Pixel 6, 6 Pro és 6a készülékekre még nem érhető el. A következő készülékek lehetnek veszélyben:


Samsung mobilkészülékek, beleértve a Galaxy S22, M33, M13, M12, A71, A53, A33, A21, A13, A12 és A04 sorozatú készülékeket.
A Vivo mobilkészülékei, beleértve az S16, S15, S6, X70, X60 és X30 sorozatú készülékeket is. Az Exynos W920 lapkakészletet használó hordozható eszközök, és
az Exynos Auto T5123 lapkakészletet használó járműveket.

kibertámadások vivesec
Forrás: SecurIT

Az S22-k kapcsán azonban meg kell jegyezni, hogy az Európán és néhány afrikai országon kívül értékesített telefonok Qualcomm processzorral rendelkeznek, és Qualcomm modemet is használnak, így biztonságban lehetnek ezektől a speciális problémáktól. De az Exynos processzorral rendelkező telefonok, mint például a népszerű középkategóriás A53 és az európai S22, sebezhetőek lehetnek. Elméletileg az S21 és az S23 biztonságban vannak, mivel Qualcommot használnak, az Exynos chipekkel rendelkező régebbiek pedig olyan modemet kaptak, amely nem szerepel a koreai gyártó érintett chipjeinek listáján.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?