TruthGPT: Elon Musk egy igazmondó ChatGPT-t szeretne

Elon Musk szerint az indokolja a TruthGPT működését, mert az nem akar majd minket megsemmisíteni. 

A milliárdos a Fox Newsnak adott interjúban fejtette ki elképzeléseit a TruthGPT nevű ideájáról, ami az univerzum megértésére fókuszáló mesterséges intelligencia lenne. Szerinte ez már csak azért sem törne az életünkre, mert az ember az univerzum része, ergo ha az MI ezt szeretné megismerni, akkor nem törekszik annak elpusztítására, ami ehhez tartozik. Musk fejében valószínűleg központi szerepet játszik a humán létforma mesterséges intelligencia általi eltörlése, mert egyéb gondolatai is vannak ezzel kapcsolatban. Véleménye szerint ugyanis az elpusztításunk elkerülése érdekében van szükség egy alternatív MI kifejlesztésére.


spacex holdraszállás
Fotó: Business Insider

Aztán kicsit ekézte még az Open AI-t, mondván, hogy az alapításában ő is részt vett, és akkor még nonprofit szervezet volt. Mostanra viszont profitösztönző törekvésekkel üzemeltetik, és ez befolyásolhatja az MI modellek „etikáját”. Nem ez az első alkalom, hogy Musk egy „TruthGPT” létrehozásán töpreng. Februárban is azt tweetelte, hogy erre lenne szükségünk, miközben felhívta a figyelmet az Open AI által készített nagyméretű MI-modellek kockázataira. Musk több más MI-kutatóval együtt márciusban nyílt levelet írt alá, amely arra szólítja fel a vállalatokat, hogy szüneteltessék az olyan „óriási MI-kísérleteket”, amelyeket alkotóik nem tudnak „megérteni, viselkedését megjósolni vagy megbízhatóan ellenőrizni”. Ám akadnak, akik szerint mindössze arról van szó, hogy ha a ChatGPT-t, és a hozzá hasonlatos MI-ket letiltanák, akkor konkurenciamentesen fejlesztgethetné a sajátját.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?