Egyszerre felkavaró és érdekes, ahogy egy éticsiga epret eszik

A nem mindennapi felvételt egy német fotógráfus hozta össze, aki nem először fotózott és filmezett közelről állatokat. 

Akinek kertje van, pontosan tudja, mennyi bosszúsággal jár a csigák megjelenése, hiszen lassan közlekedő kerti vendégeink előszeretettel rágják meg a növények leveleit, szárait. Így tavasszal különösen aktuális a „csigakérdés”, mivel ezek a puhatestűek a friss veteményeket akár egyetlen éjszaka alatt képesek csonkig lerágni. Legkárosabb közülük a meztelencsiga, de a mesék közkedvelt alakja, a házas éticsiga is jelentős károkat tud okozni. Utóbbival kapcsolatban egyébként megoszlanak a vélemények, mivel ez a csigafaj a korhadó szerves anyagokat és a növényi maradványokat is elpusztítja, valamint más csigák tojásait is előszeretettel fogyasztja. Emellett védett állat is: eszmei értéke 2000 forint, pusztítása természetkárosításnak minősül.


Jens Braun német fotós egy éticsigáról készített. roppant érdekes felvételt tett közzé Another Perspective nevű YouTube csatornáján, közelről szemléltetve, hogyan is néz, amikor nyálkás, lábatlan vendégünk egy eper közelébe jut. Íme:

Egyébként a csigák szájüregének alsó részén egy fogakkal borított reszelőnyelv található, ezzel képes apróra zúzni a szilárd táplálékot.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?