instagram
Kép: GNN

Tekintve, hogy itteni idő szerint nagyjából éjfél környékén torpant meg az Instagram, vélhetően kevesen vették észre idehaza. 

Hibajelenség az volt, hogy az Instagram feedje lefagyott, olyan hibaüzeneteket dobott a felhasználóknak, miszerint nem tud frissíteni, a weben pedig csak egy üres oldalt adott. A DownDetector nevű kieséskövető szerint az első hibajelentések a mi időzónánk szerint néhány perccel éjfél után kezdődtek. A csúcson 175 000 feletti jelentés született, de – szintén CET szerint – éjjel fél kettő körül el is múlt a probléma. A Meta szóvivője, Dave Arnold a The Verge-nek küldött e-mailben a kiesés után a következőket írta: „A mai nap folyamán egy technikai probléma miatt néhány embernek gondjai voltak az Instagram elérésével.

instagram chat vásárlás

A lehető leggyorsabban megoldottuk a problémát, és elnézést kérünk az emiatt bekövetkezett zavarokért”. A közösségi platform anyavállalatához, a Metához tartozó más szolgáltatások, mint például a Facebook, a WhatsApp vagy a Horizon Worlds, úgy tűnik, nem érintettek. Tehát ez most nem egy olyan hatalmas adatközponti gerinchálózati probléma volt, mint ami 2021-ben órákra leállította a vállalat szolgáltatásait. Az Insta súgóoldala és más platformok, például a Facebook és a Twitter fiókjai nem tettek közzé frissítéseket az üzemzavarról. Ami egyébként ezt az esetet nem számítva az egyik legfrissebb újdonság Instagram-tájékon, hogy már hozzászólásokban is lehet animált GIF-eket használni. Az is érdekes lehet amúgy, hogy miközben Elon Musk éppen a drága pénzen megvásárolt Twitter tönkretételén dolgozik, a Meta terméke miként tudja ezt az előnyére fordítani.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

 

ForrásThe Verge