Félmillió floppy lemeznyi adat fér rá a Samsung körömnyi memóriakártyájára

Döbbenetes kapacitású apró adattároló eszközzel rukkolt elő a dél-koreai cég. Itt a Samsung PRO Ultimate.

Samsung pro ultimate
Samsung Pro Ultimate

A Samsung bejelentette, hogy egy ultrainnovatív, igen pici Micro SD szabványú memóriakárnyával rukkol elő. Ez a Samsung PRO Ultimate, amely fél terabyte-os, azaz 512 gigabyte-os tárolókapacitással bír. Akkora adatmennyiségről beszélünk, ami félmillió darab hagyományos PC-s floppy lemezre férne el.


Itt tartunk, hogy egy ilyen, szó szerint körömnyi kis eszközre ráfér ekkora, tömérdek mennyiségű információ. Ráadásul nem csak a tárhely impozáns, hanem a sebesség is, hiszen a kis kütyü 200 megabyte/másodperc sebességével képes az adatok felszívására.

Samsung pro ultimate
Samsung Pro Ultimate

Az pedig a hab a tortán, hogy a továbbfejlesztett vezérlő hosszabb élettartamot és magasabb energiahatékonyságot tesz lehetővé, a külső behatások elleni védelem pedig a megszokottnál nagyobb biztonságot szavatol. A cég munkatársaitól kapott információk értelmében A Samsung PRO Ultimate a vezérlő továbbfejlesztett Hibajavító kódoló (ECC) motorjának köszönhetően megbízható teljesítményű eszközt kínál a profi fotósok és alkotók számára. A többszörös védelmet biztosító kialakítás hosszabb távon jelenthet biztonságosabb adattárolást.

A Hibajavító kódolás (ECC) alacsony sűrűségű paritásellenőrző (LDPC) kódja mostantól hatékonyabban, 2 kilobájttal (KB) működik a korábbi, a szériára jellemző 1 kilobájthoz képest, ezáltal a PRO Ultimate fokozott tartósságot kínál a nagyobb adatmennyiségű írási és törlési folyamatok során. A Pro Ultimate kártya megfelelt a szigorú teszteléseken, és a legszélsőségesebb környezeti körülmények között is gondtalan használatot biztosít. Az SD-kártya olyan funkciókkal érkezik, mint a kétméteres mélységig, legfeljebb 72 órán át tartó vízvédelem, az ötméteres magasságra vonatkozó leesésvédelem, az akár 10 ezer érintésig tartó kopásvédelem, valamint a röntgen- és mágnesálló védelem. A memóriakártya szélsőséges hőmérsékleten, -25°C és 85°C között is működik és 1,5 kilogrammos súlyig ütésálló.

Samsung Pro Ultimate árak

A Pro Ultimate microSD-kártya három különböző tárolókapacitással, a 128GB 11 990, a 256GB 18 990, az 512GB-os változat pedig 31 990 forintos –, a gyártó által javasolt kiskereskedelmi – áron lesz elérhető Magyarországon várhatóan szeptembertől. A kártyaolvasóval ellátott PRO Ultimate microSD-kártya ára 14 990 forinttól 35 990 forintig terjed a 64GB-os és 512GB-os kártyák esetében.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?