LAMAX Clips1 ANC teszt: Vezeték nélküli füles, zajszűréssel, olcsón!

Ezt tudja az olcsó, apró, LAMAX Clips1 ANC. Hogy szól? Milyen a kezelés? Strapabíró? Megnéztük!

LAMAX Clips1 ANC
LAMAX Clips1 ANC.

A valódi vezeték nélküli fülhallgatók termékkategóriájában óriási a szórás, ami érthető, hiszen rengetegen keresik az ilyen típusú termékeket. A kedvező árú modellek sorát gyarapítja a LAMAX Clips1 ANC nevű termék, amely kevesebb, mint 20 000 forintba kerül. Megnéztük, hogy mit tud, mit kap ennyi pénzért az ember.

Külső

A külsejével az Apple AirPodsokat idézi, hiszen ezen is található egy kis lelógó rész a hangszóróház alatt, amely tartalmazza az elektronika egy részét és az érintésérzékeny kezelőpanelt is. A dobozában több méretű fülgumi is megtalálható, és ezek között mindenki találhat olyat, amely passzol a füléhez.


LAMAX Clips1 ANC 44
LAMAX Clips1 ANC, olcsó valódi vezeték nélküli fülhallgató

A tapasztalataink szerint stabilan ül, nem akar kiesni, és nem is nyom. A dizájn remek, kellően modern, de az anyaghasználaton azért érződik, hogy ez nem egy prémium termék. A nedvességet és az izzadtságot jól tolerálja, azaz attól nem lesz baja, ha megázik a gazdája, viszont nem vízálló, azaz úszni, búvárkodni nem lehet benne.

Kezelés, üzemidő

A készülékház kopogtatásával lehet módosítani a hangerőn, fogadni vagy elutasítani a hívásokat, és léptetni a zeneszámok között, a már jól bevált módon. Ezzel nincs gond, az eszköz kellően érzékeny és stabil, azaz nem kapcsol ki, magától nem csinál semmit szerencsére. Jár mellé egy speciális, akkumulátorral ellátott tok, amelynek köszönhetően könnyen hordozható. Valamint a töltés is ezen keresztül történik.

LAMAX Clips1 ANC 44
Az üzemidő kiemelkedő.

Az üzemidő egyébként kiemelkedő, hiszen elérheti egyetlen töltéssel a 10 órát is, ami kiemelkedően jó értéknek számít manapság. A tokban pedig még további 34 órányi működésre elegendő nafta tárolható el. Azaz 44 órán keresztül használható anélkül, hogy konnektort látna, tehát még egy hosszabb tengerentúli utat is ki lehet vele bírni.

Mivel nem kábeles, ezért csak olyan készülékkel (tv, telefon, tablet, PC stb.) használható, amely támogatja a vezeték nélküli Bluetooth technológia haszánlatát. Az eszközök hamar megtalálták egymást, a kapcsolat végig stabil maradt, a hatótáv pedig durván 15 méter, ami korrekt, de nem kiemelkedő érték.

Hangminőség

Hangminőség terén hozza a kötelezőt. Azaz a hangerő kellően nagy, viszont a basszusokkal kicsit szűkmarkúan bánik, pont úgy, mint a legtöbb ilyen aprócska fülhallgató. Emiatt a dinamika nem annyira jó, mint amit a „rendes” fejhallgatóknál megszokhattunk.

LAMAX Clips1 ANC
A hangminőség rendben van!

Recsegéstől, zúgástól, búgástól, zavaró hanghibáktól megkímélt, ám tény, hogy a finom részleteket olykor hajlamos egybemosni. A sztereó hangtér megteremtése tökéletes, a késleltetése pedig alig érzékelhető. Mindent összevetve azt lehet mondani, hogy kommunikációra, filmezéshez és játékra is alkalmas. Nyilván nem azt kapjuk tőle, mint egy high-end terméktől, de ezt nem is várta senki.
A LAMAX Clips1 ANC rendelkezik több beépített mikrofonnal is, amelyeknek több feladata is van. Ezek közül az egyik legfontosabb a kommunikáció, ugyanis lehetővé teszi hívások lebonyolítását is. A tesztelés során kiderült, hogy ezzel nincs gond, azaz a „vonal másik végén” is jól hallják a felhasználót.

Zajszűrés

Emellett a mikrofonok megkerülhetetlen szerepet játszanak az aktív zajszűrés során is, ami a termék egyik hasznos extrája. Ez a szolgáltatás egészen hatékonyan működik, aminek köszönhetően képes kiszűrni a külvilág zajait. Ez nagyon hasznos lehet hangos környezetben, például utazás közben, de akár otthoni környezetben is, amikor tévéznek az ember mellett.

Olcsó vezeték nélküli fülhallgató

Azt nem mondjuk, hogy tökéletes lesz a csend, de nagy mértékben tompít. Emellett a mikrofonok képesek ellentétes tevékenységet folytatni, azaz bevezetik a külvilág hangjait a felhasználó fülébe. Ez igen jól jöhet vezetés, kerékpározás vagy sportolás közben, de akkor is ha csak szimplán valakivel beszélni szeretne, és nem akarja kivenni a füléből az eszközt.

Ár

A LAMAX Clips1 ANC 19 450 forintba kerül, ami ahhoz képest, hogy mire képes, mit kínál, kifejezetten jó ár.

Kinek ajánljuk – LAMAX Clips1 ANC

– Kedvező árú vezeték nélküli fülhallgatóban gondolkodik
– AirPods kialakítású terméket keres
– Zajos környezetben használná
– Fontos a kiemelkedő üzemidő

Kinek nem ajánljuk – LAMAX Clips1 ANC

– Extrémen jó hangminőségre vágyik
– Prémium ligás termékben gondolkodik

Még több információ a LAMAX Clips1 ANC valódi vezeték nélküli fülhallgatóról a hivatalos weboldalon.

 

  • Dizájn
  • Képminőség
  • Teljesítmény
  • Akkumulátor
  • Kamerák
  • Extrák
  • Ár/érték arány
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
További tesztek

Ezeket olvastad már?