Vivo X100 Ultra: egyetlen teleobjektív, de az 200 megapixel

Úgy tűnik, egy a Vivo X100 Ultra képében itt egy újabb fotókirály. 

A Vivo X100 Ultra ténylegesen megérdemli azt a jelzőt, amit nemrég írtunk rá, miszerint egy fényképezőgép, ami telefonként is funkcionál, és ma volt a bemutatója. Manapság a telefonoknál a hátsó négykamerás beállítások a divat, de a Vivo X100 Ultra elég magabiztos ahhoz, ebből egyet elhagyjon.


Ez a vadonatúj zászlóshajó kidobja a másodlagos (a 100mm+) teleobjektíves kamerát, és csak egy fő kamerát, egy ultraszélest és egy olyan teleobjektívet kínál, ami viszont 200 megapixel. Az elrendezés a következő:

23 mm-es objektív: széles látószöget rögzít, így a tárgyak kisebbnek tűnnek, és jobban beleillenek a képbe. Nagyszerű tájképek vagy nagy létszámú embercsoportok megörökítéséhez.
85 mm-es objektív: ez egy közepes teleobjektív. Összenyomja a jelenetet, a tárgyakat közelebb hozza egymáshoz és kissé felnagyítja őket. Ideális portrékhoz, mert nagyon jó perspektívát hoz létre, szép háttérelmosódással (bokeh).
135 mm-es objektív: tovább tömöríti a jelenetet, még közelebb hozza a távoli témákat, és nagyobbá teszi őket a képben. Kiválóan alkalmas távoli témák megörökítésére, vagy egyénekről készült szűk felvételek készítésére, különösen sport- vagy természetfotózás esetén.

vivo x100 ultra
Kép: Notebook Check

Vivo X100 Ultra: részletek a kamerán kívül

Egyéb hardveres tulajdonságként meg kell említeni a Snapdragon 8 Gen 3 chipsetet, a 6,78 hüvelykes 120 Hz-es OLED kijelzőt (QHD+), 5500 mAh-s akkumulátort (80 W vezetékes, 30 W vezeték nélküli töltés). Emellett van egy ultrahangos kijelzőbe épített ujjlenyomat-érzékelő a Goodix-től, Mac-támogatás és egy nagy hatótávolságú Wi-Fi mód, amely a jelek szerint akár 150 méteres távolságból is képes stabil kapcsolatot fenntartani.

A Vivo X100 Ultra ára a 12GB/256GB-os modellért 6.499 jüan (~898 dollár), míg a 16GB/512GB-os modellért 7.299 jüan (~1.009 dollár) lesz a felhasználóknak, de azt nem tudni, hogy Kínán kívül is megjelenik-e majd.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?