Berágtak a diákok a Google-re és az Amazonra

Több mint 1000 diák dönthet úgy, hogy nem dolgozik tovább a Google-nél és az Amazonnál a Project Nimbus miatt. 

 A No Tech for Apartheid nevű szervezet, amely arra szólította fel a Google-t és az Amazont, hogy bontsák fel a szerződésüket az izraeli kormánnyal, most arra kéri a diákokat, hogy ne működjenek együtt a szóban forgó két vállalattal. A Wired jelentése szerint több mint 1100, magát STEM-hallgatónak és fiatal munkavállalónak valló dolgozó mondta azt, hogy felhagy a munkavégzéssel.


A Google és az Amazon 1,2 milliárd dolláros szerződést írt alá a Project Nimbus keretében, amelynek értelmében felhőalapú, gépi tanulási és mesterséges intelligencia szolgáltatásokat szállítanak az izraeli kormánynak. Bár a Google szóvivője korábban cáfolta, hogy a szerződés miatt megfigyelésre alkalmas technológiákat szolgáltatnának át, a tiltakozók szerint ezzel a két techcég a palesztin népet sodorja még nagyobb veszélybe.

A Project Nimbus ellen már korábban is törtek ki tiltakozások a Google és az Amazon dolgozóinak körében. Tavaly Google-alkalmazottak egy csoportja nyílt levélben szólította fel a cég vezetőségét, hogy állítsák le a projektet, mert az Izraelnek szállított technológiákkal a palesztinok ellen elkövetett népirtást támogatják. A tavaszi tüntetések után 28 dolgozójának mondott fel a Google.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?