Elhagyja a Blu-ray lejátszók piacát a Samsung

A Samsung nemrég közleményben erősítette meg, hogy a tengerentúlon nem dobnak új Blu-ray lejátszókat piacra. A vállalat az Oppo nyomában, annak példáját követve hozta meg döntését, miután nem látják biztosítva a szabvány jövőjét.

A hírt elsőként a Forbes, majd a CNET is megerősítette, ami összecseng a hónapok óta keringő pletykákkal. Bár egyes bennfentesek szerint a vállalat új lejátszón dolgozott a projektet valószínűleg jegelték, mert annak sehol nincs nyoma. Sokan árulkodó jelnek tartották, hogy a vállalat egyik nagy kiállításon (IFA, CES) sem mutatott be új modelleket.


A döntés hátterében minden bizonnyal a fizikai adathordozók népszerűségének csökkenése áll érdekes ugyanakkor, hogy míg a British Screen for Screen Entertainment (BASE) tíz százalékos növekedésről számolt be, addig a Nielsen szerint egyértelműen az online stream felé lejt a pálya. A Samsung kiszállásával az LG, Panasonic, Sony és Pioneer maradt a ringben, ez pedig nyújthat némi vigaszt, hiszen a legjobb kép- és hangminőséget még mindig a dedikált lejátszók kínálják.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?