Olcsó táblagéppel jelentkezett a Samsung

Ugyan a táblagépek iránti kereslet nem különösebben acélos a Samsung továbbra sem engedi el a szegmenst. A dél-koreai társaság legújabb, közepes jellemzőkkel rendelkező eszköze az alsó-közép kategóriában próbál szerencsét.

A Galaxy Tab A (8.0) 2019 elnevezésű táblagép a vártnál kicsit korábban jött, előzetesen augusztus végére prognosztizálták az érkezést. A készülék a sorozat legolcsóbb darabja, ugyanis márciusban bemutatták az S-Pen támogatással rendelkező változatot, illetve egy nagyobb (10 hüvelykes) Tab A modell is létezik. Az új eszköz 8 hüvelykes, 16:10 képarányú TFT (1280 x 800 képpont felbontás) kijelzőt visel, ami videózásra és egyszerűbb játékok megjelenítésére elégnek tűnik.


Az Android Pie rendszert futtató masina burkolata alatt Snapdragon 429 lapka dolgozik, ami mellé 2 GB operatív memóriát és 32 GB tárhelyet csomagolt a gyártó. A tároló microSD kártyával bővíthető, míg az energiaellátásért microUSB konnektoron keresztül tölthető, 5100 mAh kapacitású akkumulátor felel. A WiFi és LTE változatban is elérhető táblagép elején 2 megapixeles képalkotó kapott helyet, míg a hátoldalra 8 megapixeles kamerát pakoltak a mérnökök. A hangzásról sztereó hangszórók gondoskodnak, extraként gyerekbarát módot is kapunk, ráadásként két hónapos YouTube Premium és három hónapos Spotify Premium is jár azoknak, akik beruháznak az újdonságra.

Képek: Samsung, 9to5google

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?