A belépőszintű Qualcomm Snapdragon 215 lapkával a gyártó elsősorban az olcsóbb telefonok teljesítményét kívánja növelni.

A lapka négy ARM Cortex-A53 maggal rendelkezik, ami akár ötven százalékos sebesség növekedést is hozhat az előző generációhoz képest. A lapka támogatja a szélesebb képaránnyal rendelkező HD+ felbontású megjelenítőket, míg a megjelenítés minőségén és teljesítményén Adreno 308 GPU hivatott javítani. A kettős ISP a sorozatban elsőként támogatja a dupla (legfeljebb két 8 megapixeles kamera) képalkotókat, lehetővé téve az optikai zoom és mélységérzékelő használatát.

Újdonság az integrált Hexagon DSP és a Quick Charge kompatibilitás, azaz a zenei teljesítmény javulása mellett, gyorsabban tölthetők az új lapkával szerelt mobilok. Az X5 modem (150 Mbps) az előző generáció öröksége, változatlan a gyártástechnológia (28 nm), maradt a 802.11ac WiFi és a Bluetooth 4.2 támogatottság, ugyanakkor előtérbe került az NFC. Kedar Kondap, a Qualcomm Technologies, Inc. termékfejlesztésért felelős menedzsmentjének alelnöke szerint a 64 bites Qualcomm 215 Mobile Platform jelentős mérföldkőnek számít, de az újdonság valódi jelentőségét úgyis a gyakorlat fogja igazolni.

Képek: Qualcomm