Elkészült a Samsung hét nanométeres EUV lapkája

A Samsung Exynos 9825 mobil processzor az első chip, ami a társaság hét nanométeres EUV (extreme ultra-violet) eljárásával készült.


A lapka felépítése alapvetően az Exynos 9820 kialakítására hajaz, azonban a gyártó szerint újabb generációs játék- és grafikai teljesítményt nyújt, egy hatékony csomagban. A lapka három klaszter architektúrával rendelkezik, két negyedik generációs CPU, két Cortex A75 és négy Cortex A55 mag, valamint egy Mali-G76MP12 grafikus egység dolgozik a fedélzeten. A javított órajelnek (ennek mértéke egyelőre nem ismert) köszönhetően az Exynos 9825 villámgyors és energiatakarékos, optimalizált teljesítményt biztosít az akkumulátor kisebb terhelése mellett.

Természetesen ezúttal is van a képalkotást és grafikus teljesítményt javító integrált NPU (Neural Processing Unit), rendelkezésre áll 4K HDR10+ kompatibilitás és a 8K támogatás sem hiányzik. Az integrált 4G LTE-Advanced Pro modem, akár 2 Gbps letöltési sebességet és stabilabb csatlakozást kínál, míg az Exynos Modem 5100 az 5G hálózatok elérését biztosítja. A Samsung újdonsága nagy valószínűséggel a Galaxy Note 10 telefonban kerül elsőként bevetésre.

Képek: Samsung

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?