A hét első helyezés rekordnak számít a Sony történelmében, ráadásul a márka első alkalommal tudott győzedelmeskedni az EISA Photo Innovation kategóriában.

Az EISA (Expert Imaging and Sound Association) díjak megítéléséről a korábbi gyakorlatnak megfelelően, nemzetközileg elismert szakértőkből álló zsűri döntött. A Sony kutatás-fejlesztésre fordított erőfeszítései szemmel láthatóan eredményesnek bizonyultak, ugyanis a márka minden korábbinál több elismerésben részesült.

 

Az egyik díjat a gyártó legújabb valós idejű Real-Time Eye AF algoritmusa kapta, amely komoly változást hozott a fotóiparba. Az eljárás alkalmazásával rendkívül precíz portrék készíthetők, ugyanis a mesterséges intelligencia vezérelt technológia, még mozgásban lévő alanyok esetén is hibátlan követést szavatol.

Díjeső hullt az objektívekre

Elismerésben részesült a Sony FE 24 mm F1.4 GM prímobjektív, amivel a téma elhelyezkedésétől függetlenül rendkívül éles képek készíthetők. Az eszköz ötvözi a magas felbontást és a gyönyörű bokeh effektet, gyors és pontos, ráadásul csendesen teszi a dolgát. A mindössze huszonnégy centis minimális fókusztávolság csodálatos közeli felvételek készítését teszi lehetővé.

A fejlett optikai rendszernek köszönheti a sikert a Sony FE 135 mm F1.8 GM portré-objektív, amivel éles és szépen defókuszált hátterű képeket lehet lőni. Az objektív fokozottan ellenáll a pornak és víznek, így szélsőséges időjárási körülmények között is jól használható. A hagyományos rekesznyílású gyűrű barátságos kezelhetőséget biztosít, míg a minimális fókusztávolság (70 cm), valamint a 0.25x nagyítási arány közeli fotók esetében jöhet jól.

A Sony FE 400mm F2.8 GM OSS E-bajonettes szuper telefotó objektív az egyik legkönnyebb kiegészítő a kategóriában. Az objektív lenyűgöző képminőséget, kiemelkedő fókuszálási sebességet és pontosságot kínál, szépen követi le a mozgó témákat. Az eszköz kompatibilis a Sony 1.4x és 2x E-bajonettes telekonvertereivel, amikkel nagyobb fotózási távolság érhető el.

Visszafogott méret, nagy tudás

A Sony α6400 egy kompakt, pehelykönnyű APS-C vázban egyesítette a full-frame termékvonalának legjobb jellemzőit és legfejlettebb technológiáit. A sokakat elismerésre késztető kamera azok számára lehet jó választás, akik videó készítésben is érdekeltek. A fényképezőgép legfontosabb funkciója kétségtelenül a legújabb Real-Time Eye AF, ami mellett az eszköz képes 4K HDR videók rögzítésére, támogatja az S-Log képprofilokat, száznyolcvan fokban dönthető kijelzővel és mikrofon aljzattal is rendelkezik.

Kalandoroknak készült a kompakt méretű Sony Cyber-shot RX100 VI kamera, amely a fejlett fotós szolgáltatások mellett, számos mozgóképes funkciót is hordoz. A fényképezőgép sorozatfelvétel funkciójával másodpercenként akár huszonnégy képkocka is rögzíthető, de 4K videózásra és szuper lassított sorozatok készítésére is lehetőség van. Az elkészült felvételek a Bluetooth, NFC és Wi-Fi vezeték nélküli technológiák segítségével út közben is szerkeszthetők, vagy megoszthatók.

Minőségi hangélmény bárhol

Az elismert termékek között van a Sony WH-1000XM3 jelzésű fejhallgatója, amely a kiemelkedő kényelmi faktor miatt kiváló útitárs lehet a mindennapokban. A megújított zajszűrő technológia az elődnél hozzávetőleg négyszer hatékonyabb, ráadásként a beépített szenzorok észlelik a légnyomás változását, ami repülőutakon jöhet kapóra. A vezérlést a jobb fülkagylón elhelyezett érintőpanel egyszerűsíti, arról nem beszélve, hogy egyedi gesztusok beállítására is lehetőség van. Az üzemidő még aktív zajszűrés mellett is elérheti a harminc órát, de tíz perces gyors töltéssel további öt órányi energia nyerhető.

EISA PHOTO INNOVATION 2019-2020 – Sony Real-time Eye AF

EISA NAGYLÁTÓSZÖGŰ PRÍMOBJEKTÍV 2019-2020 – Sony FE 24mm F1.4 GM

EISA PORTRÉ PRÍMOBJEKTÍV 2019-2020 – Sony FE 135mm F1.8 GM

EISA TELEFOTÓ PRÍMOBJEKTÍV 2019-2020 – Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

EISA FÉNYKÉPEZŐGÉP/VIDEOKAMERA 2019-2020 – Sony α6400

EISA KOMPAKT FÉNYKÉPEZŐGÉP 2019-2020 – Sony Cyber-shot RX100 VI

EISA LEGJOBB ZAJSZŰRŐS FEJHALLGATÓ 2019-2020 – Sony WH-1000XM3

Képek: Sony