Az előző éveket figyelembe véve elemezte a Telenor a szilveszter és újév napján mért adatforgalmat, és jelentős növekedést tapasztaltak. 

A koronavírus-járvány miatt nem lehetett rendezvényt tartani, valamint kijárási korlátozás is volt, így nem csoda, ha jelentősen megnövekedett az adatforgalom szilveszter és újév napjaiban. Bár a mobilnet-használat növekedése évről évre megfigyelhető jelenség, egyes társadalmi események idején, ünnepi alkalmakkor kiugró értéket képes elérni. Szilveszter éjjelén egyébként is sokan online köszöntik fel egymást, ám az idei év abszolút szembetűnő, 33%-os növekményt generált az előző évhez képest a Telenor hálózatán.

Külön érdekesség, hogy a Telenornál nem csak az eddigi legtöbbet, hanem az eddig mért legtöbben is használták a mobilnetet szilveszterkor. Ebben minden bizonnyal az is közrejátszott, hogy az “otthoni bulin” az emberek többnyire filmeket néztek a különböző streamingszolgáltatókon.

szilveszter
Fotó: Telenor

Az adatokból egyértelműen látszik, hogy sokan még mindig élőszóban szeretnek boldog újévet kívánni távoli szeretteiknek és barátaiknak. Az idei szilveszteri időszakban az előző évhez képest 20%-kal több beszédpercben fejezték ki gondolataikat a Telenor előfizetői.

Míg szilveszterkor éjjel is megy a telefonálgatás, addig az új év első nnapja a pihenésé, ami a hálózati forgalmon is meglátszik. Idén azonban ez is változást hozott, ugyanis most délelőtt 11 órakor sem volt tabu a telefonálás, sőt ekkor volt a csúcspont a beszélt percek mennyiségében.

Természetesen az SMS sem ment még ki a divatból, hiszen a mai napig sokan kívánnak boldog új évet ebben a formában. Érdekesség, hogy a legnagyobb újévi SMS-forgalom idén a délelőtti órákban, 8 és 11 óra között zajlott: feltételezhető, hogy sokan ebben az időben és formában pótolták az elmaradt köszöntést, vagy ekkor válaszoltak a korábban SMS-ben kapott köszöntésekre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!