Három vadiúj robotot mutatott be a Samsung a CES-re, amelyek közül a Bot Handy névre keresztelt egyed szinte minden házimunkát képes elvégezni az otthonunkban.  

A CES 2021 virtuális kiállításán mutatta be a Samsung azokat a termékeit, amelyek a mesterséges intelligencia segítségével még kényelmesebbé tehetik a hétköznapokat. Ilyen például a Bot Handy névre keresztelt, egyelőre még csak fejlesztés stádiumában álló masinája is.

A gyártó otthoni robotja a fejlett mesterséges intelligencia alkalmazás segítségével képes felismerni, felemelni a tárgyakat, és nagyon sokféle ház körüli munkát elvégezni: képes beindítani a mosást, beszedni a ruhaneműt, megteríteni az asztalt, bepakolni a mosogatógépbe, sőt még a bort is ki tudja tölteni nekünk.

A koreai gyártó szerint a Bot Handy nem csak a házon belüli, de a házon kívüli munkákban is segít, emellett pedig egyfajta bizarr, ám segítő társként is jelen lehetne az életünkben. Arról egyelőre nincs információ, hogy a Samsung nagyobb körben is piacra kívánja-e dobni, illetve sem árat, sem megjelenési dátumot nem közöltek, úgyhogy a vállalat mindenes robotja egyelőre csak egy jópofa technológiai érdekességnek tűnik.

A Samsung Bot Handy mellett bemutatásra került a a Bot Care nevű robot, valamint a Jetbot 90 AI+ is, ám míg előbbi a társasági robotok és a hangasszisztensek keveréke, utóbbi egy hagyományosabb eszköz lett, amely kategóriáját tekintve a robotporszívókhoz tartozik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!