Smasung Galaxy SmartTag

Az elmúlt egy évtizedben elég sok furcsa, szokatlan okos eszközzel volt dolgunk, de a Samsung bebizonyította, hogy még mindig lehet újdonsággal előállni ezen a területen is. A cég által januárban bemutatott Samsung Galaxy SmartTag az év egyik ötletes, és nem utolsó sorban hasznos kütyüjének tűnik. Megvizsgáltuk közelebbről, hogy mi ez, mire jó, és milyen változást hozhat az életünkbe. 

Mi a Samsung Galaxy SmartTag?

A Samsung Galaxy SmartTag egy apró, négyzet alakú, leginkább egy zsetonra, tokenre emlékeztető tárgy. Fekete műanyag borítja, és az éleit, illetve sarkait, ennek köszönhetően nem vág, nem szúr, kényelmesen zsebre is lehet tenni. Az egyik sarkánál vágtak rajta egy kis lyukat, aminek szerepéről később még lesz szó. A súlya, mint a pille, tehát abszolút egy mobilis eszközről van szó. A közepén helyet kapott egy viszonylag nagyméretű gomb is, amely akár vakon is megtalálható, hiszen könnyen  kitapintható. Emellett ellátták egy beépített hangszóróval, de ez értelemszerűen láthatatlan. 

Mire jó?

Okés, de mi ez, és mire jó, tehetné fel bárki a kérdést. Nos, a Samsung Galaxy SmartTag vezeték nélküli úton csatlakoztatható mobil eszközhöz, ezt követően pedig egyetlen “gombnyomással”meg lehet neki parancsolni, hogy hangot adjon ki magából. Tehát ha rátesszük a kulcscsomónkra, és azt nem találjuk, de tudjuk, hogy a lakásban van, akkor elég egy érintés, és máris hanggal jelzi, hogy hova bújt. A fent említett lyuknak köszönhetően rengeteg különféle eszközhöz, vagy akár egy háziállat nyakörvéhez is egyszerűen rögzíthető. Aki hajlamos otthonában vagy munkahelyén szétszórni a dolgait, hogy aztán indulás előtt egy perccel még mindig azokat keresgélje idegbetegen, az már csak emiatt is nagyon hasznosnak találhatja ezt a kütyüt. 

Smasung Galaxy SmartTag

Amennyiben a SmartTaggel ellátott dolog kívül esik a telefon tartományán, akkor sincs gond. A Galaxy Find Network nevű szolgáltatás révén még akkor is meg lehet találni, ha offline állapotban van, a beolvasott adatok felhasználásával. Az előzményeket eltárolja ez az alkalmazás, illetve azok egyszerűen visszakereshetőek. Tehát utána lehet nézni, hogy egy elveszett tárgy mikor és merre járt a múltban, így rekonstruálni tudjuk, hogy hogyan és miként tűnhetett el.  

Okos otthon vezérlés

A Samsung Galaxy SmartTag alkalmas az okos otthon eszközök vezérlésére is a rajta lévő gomb segítségével. Meghatározható, hogy a megnyomása milyen reakciót váltson ki egyes, rendszerhez csatlakoztatott IoT eszközökből. Tehát például még azelőtt felkapcsolhatjuk a lámpát, hogy belépnénk a lakásba.

Smasung Galaxy SmartTag

Ehhez pedig értelemszerűen nem kell a telefont babrálni, ami igen kényelmes, ha az ember kezében amúgy is ott a kulcs, hogy kinyissa a lakása vagy háza ajtaját. Ez új szintre emelheti az okos otthon vagy okos iroda rendszerek használatát, és még kényelmesebbé, népszerűbbé teheti e megoldásokat. 

A Samsung Galaxy SmartTag egy jó példa arra, hogy még 2021-ben is lehet olyan hasznos kiegészítővel előállni, amely sokoldalúbbá, még hasznosabbá teheti eddigi eszközeinket. 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!