Bespoke

Érdekes, hogy amíg mondjuk a mobilok, laptopok, tévék de még a kis háztartási gépek világában jó ideje már megjelentek nagy számban különleges dizájnnal bíró darabok, addig ez a vonal a hűtőszekrényeknél csak érintőlegesen jelent meg. Akadtak már termékek, amelyek karcolgatták a felszínt, például a retrós kivitelű eszközök, de az igazán forradalmi, merész húzások eddig elkerülték ezt a termékcsaládot.

Pedig azért jó eséllyel itt is lenne igény a formabontó megoldások iránt. A szürke egyenkonyhák kora már a múlté, ráadásul sok esetben a szobába, előszobába, étkezőbe kerül a hűtőszekrény. Ezt ismerte fel a Samsung, amely egyébként a múltban már kísérletezett különféle stílusú nagy háztartási gépekkel, hiszen a dél-koreai cég egy teljesen új koncepcióra épülő hűtőszekrény családdal lépett színre 2021-ben. Ez a Bespoke termékvonal, amelynek tagjai már Magyarországra is megérkeztek.

Személyre szabható

A Samsung Bespoke hűtőszekrények egyedisége abban rejlik, hogy személyre szabhatóak. Ez azt jelenti, hogy az ajtók külső borítása bármikor átalakítható a panelek cseréjével. Ez lehet egy szimpla színváltoztatás, de akár az anyagok között is válogathat a felhasználó. Tehát a felület lehet üvegből, terrakottából vagy akár acélból is. A panelek cseréjét a Samsung saját szakszervizei ingyenesen elvégzik, ehhez elég az elem megvásárlása után az ügyfélszolgálatnál bejelentést tenni.

Bespoke

A külső mellett a felhasználóknak arra is van lehetőségük, hogy a modellek belső elrendezését átrendezzék annak érdekében, hogy a leginkább megfelelő legyen a kapacitás elosztása. Használhatóak benne polcok vagy speciális tárolók, amelynek köszönhetően mindenféle típusú élelmiszernek szorítható hely a hűtőben. A szélesebb és laposabb formájú, többfunkciós Rack & Shelf tároló szélesebb borosüvegeket vagy ételeket, például pizzát is képes tárolni. A 2 Lépéses összehajtható polc be- és kicsúsztatható, valamit félbehajtva magas palackok és nagyméretű tárgyak tárolására is alkalmas. Az alkalmazott a SpaceMax technológiának köszönhetően a hagyományosnál több hely áll rendelkezésre a Bespoke hűtőszekrényekben, miközben a külső méreteken ez nem látszik, azaz nem foglalnak több helyet, mint hagyományos társaik, és passzolnak a hagyományos konyhabútorokhoz.

samsung bespoke hűtőszekrény

A Bespoke modellek másik különlegessége a nagy ajtó rekesz, amely akár 2,5 literes palackok tárolását is lehetővé teszi, hogy a polcokon több hely maradjon másnak! Egy másik érdekes trükk a 90 fokos ajtónyitás funkció. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a felhasználó az ajtót derékszögben nyissa ki anélkül, hogy az megakadna a falban. Az is fontos, hogy a Bespoke hűtőszekrényeket sík hátlappal látták el, amely tulajdonképpen egy sima biztonsági borítás a hátul elhelyezkedő csövek és kábelek számára. Letisztult a kinézete, könnyen tisztára törölhető és védelmet nyújt. Nem engedi a szennyeződések lerakódását az alkatrészek között, és véd az ütődésektől.

Hűtési képességek

A menő dizájn, a sokoldalúság és a kényelem nem minden. Ha a hűtési képességek rosszak, akkor az az egész terméket hazavágja. De erről szerencsére a Bespoke esetében nincs szó. A hűtők No Frost technológiája megakadályozza a jegesedést, így nem kell a leolvasztással vacakolni. A termékek megkapták a Körkörös hűtés nevű eljárást is, amely minden rekeszt egyenletesen hűt, saroktól sarokig. Folyamatosan figyeli a belső hőmérsékletet és a stratégiai pontokon elhelyezett nyílásokon keresztül keringeti a levegőt. Ennek köszönhetően minden terméket, minden polcon hatékonyan hűtenek, és ezáltal tovább maradnak frissek. Az alkalmazott Metal Cooling panel a készülék hátsó falában segíti az optimális hőmérséklet fenntartását, megtartja a hideget és megakadályozza a hűvös levegő elvesztését ajtónyitáskor. Az ajtó bezáródásakor pedig gyorsan visszaállítja a hőveszteséget.

Mindegyik Samsung Bespoke készülékben elérhető a Humidity Fresh+ egység, amelynek páratartalma szabályozható, annak érdekében hogy optimális környezetet teremtsen a zöldségeknek és gyümölcsöknek.

Az Optimal Fresh+ rekesz egy nagy fiókként is használható, de ketté is választható, ilyenkor a felhasználók két hőmérséklet közül választhatnak. Az egyikkel a hús és a halak akár egy hétig is frissen tarthatóak fagyasztás nélkül, a másik beállítás pedig ideális a zöldségekhez és gyümölcsökhöz. Meg kell még említeni az Erőteljes hűtés nevű funkciót is. Ez egy gombnyomásra intenzív hideg levegőt fúj a hűtőszekrénybe, hogy gyorsan lehűtse az élelmiszereket, italokat. Az Erőteljes fagyasztás funkció pedig a mélyhűtőbe fúj gyorsan, hideg levegőt. Kiválóan alkalmas az ételek fagyasztására vagy az olvadás megakadályozására, és jégkészítésre is.

Samsung Bespoke

A hűtők a vállalat saját fejlesztésű inverteres kompresszorát használják, amely a megfelelő hűtési teljesítményért felel. E megoldás egyik előnye a magasabb energiahatékonyság, illetve a halkabb működés, ami azt jelenti, hogy a hűtőszekrények zajszintje mindössze 35 dB. A Digitális Inverter Technológiát felhasználó kompresszorra érvényes a Samsung 10 éves garanciája, így jó eséllyel a tartóssággal, megbízhatósággal sem lehet probléma.

A Samsung alulfagyasztós Bespoke hűtői Magyarországon 2021. május 17. óta elérhetők, 229.900 forintos ajánlott fogyasztói ártól. A külön megvásárolható panelek közül pedig 2021 szeptemberétől lehet majd válogatni.

Vélemények:

Sophia Roe: Séf · Író · Aktivista

„Számomra a Bespoke az alakíthatóságot, rugalmasságot jelenti. Mindig több projekten dolgozom, ezért a hűtőm tele van. A BESPOKE mindent frissen és bevetésre készen tart, tovább, mint képzeltem.”

Flynn Mcgarry: Séf · Étteremtulajdonos

„A munkámat és életemet a folyamatos alkalmazkodás jellemzi. A Bespoke modularitása ezt a növekedést és változást támogatja, miközben megbízható marad.”

Kelly Hoppen: Enteriőr & Termék designer · Szerző

„Könnyű, könnyed, stílusos. A Bespoke varázsa az építészeti integrációja szinte minden térbe. Felbecsülhetetlen az a képessége, hogy a legkifogástalanabb ételt tökéletes hőmérsékleten tartja, legyen az crudité vagy bármilyen mesés desszert.”

Yinka Ilori: Építész · Designer

„Szeretnék új narratívát adni a tárgyaknak. A Bespoke az első hűtőszekrény, amelyben mindenki megmutathatja saját egyedi ízlését és történeteit.”

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!