Halo Infinite: Nem egy észjáték, de gyönyörű és addiktív

Kipróbáltuk a legendás sorozat új részét. Sikerült a megújulás? Szórakoztató? Megéri az árát? Hogy néz ki? Elmondjuk! Halo Infinite bemutató!

Pont két évtizede robbant be a Halo a játékos univerzumba, mint a Microsoft első konzoljának zászlóshajója. A maga idejében óriási volt, előremutató és ötletes, de idővel megkopott a széria fénye. Hosszú idő után, 2021 végén visszatért a főszereplő, Master Chief John-117, és a fejlesztők azt ígérték, hogy megújult játékmenettel friss vért pumpálnak a sorozatba.


Halo Infinite

Megnéztük hogy sikerült, amihez a világ egyik legerősebb játékgépét az Xbox Series X-et vetettük be, de van PC-s verziója is, ha valakinek az jobban fekszik.

A sztori és a játékmenet

A Halo széria valamikor a jövőben játszódik, ahol az űrt meghódító emberiség csatázik mindenféle idegennel, főként a Covenant Birodalommal csatázik. Az új részben sem változik az alapfelállás, a Covenantból kivált Banished frakcióval gyűlik meg a bajunk, ráadásul elég durván. Majdnem az egész emberi flottát elpusztítják, de természetesen a főszereplő, a játékos által irányított Master Chief életben marad, miután a csimpánz-uruk hai keveréknek tűnő főgenyó kidobja az űrbe. Kap egy meglehetősen idegesítő, Sancho Panza szerű, állandóan akadékoskodó, puffogó emberi társat, egy cuki mesterséges intelligencia segítőt, a feladat pedig nyilván ezúttal is az emberiség megmentése. Először egy nagy űrhajón kell rendet rakni, aztán persze dokkolunk azon a különleges mesterséges gyűrűvilágon, amiről a széria a nevét kapta.

Halo Infinite

A játékmenet eleinte a régi Halokat idézi, azaz lineáris pályákon kell megállás nélkül gyakni. Sajnos sok gondolkodásra, trükközésre nincs lehetőség, és ez a későbbiekben sem változik: az ellenségek mindig pontosan tudják, hogy hol vagyunk, kapják az erősítést, néha a semmiből bukkannak elő, szóval aki az okoskodós, intelligens, Assasins’s Creedes, sebészi pontosságú gyilkolászást favorizálja, az jobb, ha másfelé keresgél. Aki viszont imádja a durrogtatást, a vég nélküli háborút, a reflexeken múló csatákat, az imádni fogja.

Halo Infinite

Miután leszálltunk a gyűrűre jön a (nem túl nagy) meglepetés, hiszen a mai trendeknek megfelelően egy nyílt világot kapunk, ahol többé-kevésbé szabadon dönthetjük el, hogy mit csinálunk. Van egy csomó féle feladat, bázisokat foglalhatunk el, lehet szabotázsakciókat végrehajtani, embereket megmenteni, levadászni főellenségeket, közben fejleszthető a felszerelés, javítani kell a megítélésünket, gondoskodni kell az utánpótlásról, szóval a változatosságra nem lehet panasz.

baj

A játék nagyjából úgy néz ki, hogy keresünk magunknak valami kisebb-nagyobb feladatot, aztán ott lepofozzuk az idegeneket, kihasználva a terep adottságait. A kihívás remek, a harc kifejezetten élvezetes, valahogy pont úgy rakták össze a programot, hogy az embernek sok kedve ne legyen abbahagyni. Tehát kifejezetten addiktív lett a Halo Infinite, én rámentem az összes mellékküldetésre nyilván, és így beleraktam már jó pár napot, de sajnos nem jutottam a végére. Akár 20 óra alatt is végigjátszható (igaz nem a legnehezebb fokozaton), de hát a nagy rohangálásnak mi értelme van? Elárulom, semmi!

Kezelés, grafika, hangok

A kontrollerre épülő irányítás rendben van, de ezt művészet lett volna elrontani. A hangok teljesen rendben vannak, bár pontosan nem tudom, hogy hogyan kéne szólna a plazmaágyúnak, meg a részecskepuskának, de hitelesnek tűnik azért a dolog. A grafika szédületesen jó, a 4K HDR támogatásnak köszönhetően a látványvilág pazar. Az animációk szépek, a robbanások látványosak, a táj fantasztikus, és mindent összevetve a hangulat is rendben van.

Szavatosság, multi

Azt így pár nap után még nem lehet megmondani, hogy milyen lesz a szavatossága, újra lehet-e majd játszani, beleun-e az ember, vagy várni fogja a kiegészítőket. Ennyi idő után (még) nagyon tetszik, alig várom, hogy mehessek vissza kiporolni a csúnya gonosz ufókat, ennél több pedig nem is kell.

Halo Infinite

Van multiplayer része is, de az nem valami nagy szám, egyelőre még kevés a játékmód, a rendszer sem kiforrott. Egyelőre még nem tűnik úgy, hogy e téren le fogja takarítani a jelenlegi uralkodókat.

Kinek ajánljuk – Halo Infinite

– Akciójáték hívő
– Szereti a sci-fit
– Szeret lövöldözni
– Bírja a Halo szériát
– Erős gépe / új Xboxa van

Kinek nem ajánljuk – Halo Infinite

– Nem tolerálja az ész nélküli lövöldözést
– Inkább fantasy hívő
– Szereti a gondolkodást igénylő feladatokat
– Idegesíti a sablonos történetvezetés

[sc name=”facebook” ][/sc]

 • Grafika
  (5)
 • Hangminőség
  (4.5)
 • Kezelés
  (4)
 • Hangulat
  (4.5)
 • Ár
  (3.5)
4.3

Összegzés

A Halo Infinite egy igazi csúcsprogram, méltó a régi Halo játékokhoz. Egy akció orgia, aki bírja az ilyet, annak jó szívvel ajánljuk!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
További tesztek

Ezeket olvastad már?