Új fegyvereket kapnak a szülők a Messenger és az Insta felügyeletére

Mostantól az is látható lesz az aggódó szülők számára, hogy gyermekük mennyi időt tölt a Messenger és az Instagram univerzumában. 

A Meta egy sor olyan új lehetőséget ad a szülők kezébe, amivel jobban nyomon lehet követni, hogy a nebulók, mennyi időt töltenek az üzenetekkel, vagy éppen az insta-posztokkal. A vállalat szerint a szülők és a gondviselők mostantól a Meta Family Centerben megtekinthetik gyermekük Messenger kapcsolatainak listáját, valamint az adatvédelmi és biztonsági beállításokat. Továbbá akkor is értesítést kapnak, ha gyermekük jelent valakit az alkalmazásban, bár ennek feltétele, hogy a tinédzser engedélyezze ezt a beállítást, amellett, hogy láthatják, ki üzenhet neki és ki nem.


messenger törölt üzenetek

Az Instagramon a szülők hasonló frissítésekre számíthatnak. Ez magában foglalja azt az új lehetőséget, hogy láthatják, hány közös barátja van a gyermeküknek azzal, akit követ, valamint azzal, aki követi őket. Ez segíthet nyomon követni, hogy tinédzserük nem tart-e kapcsolatot idegenekkel. A Meta szerint a tinik mostantól egy felszólítást is kapnak, ha letiltanak valakit, ami azt javasolja, hogy egy szülő felügyelje a fiókjukat. Ezen funkciók mellett a Meta az Instagram üzenetküldő rendszerének egy új védelmét is teszteli. Ha egy felhasználó olyan valakinek szeretne üzenetet küldeni, aki nem követi őt az alkalmazáson, akkor engedélyt kell kérnie, hogy kapcsolatba léphessen vele. Mivel egyre nagyobb az aggodalom az olyan közösségi médiaoldalak, mint a Facebook és az Instagram fiatal felhasználóikra gyakorolt hatása miatt, a vállalat egyre erőteljesebb szülői felügyeletet és biztonsági funkciókat vezet be az alkalmazáscsaládjába.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?