Technics EAH-AZ60M2 teszt: vezeték nélkül füles, igényeseknek!

Megfüleltük, mit várhatunk a japán cég valódi vezeték nélküli fülhallgatójától. Megéri megvenni? Kényelmes? Jól szól? Íme a Technics EAH-AZ60M2.

Technics EAH-AZ60M2


A prémium kategóriás, high-end közeli audió eszközeiről ismert Technics sem vonhatta ki magát a trendek nyomása alól. A vállalat ugyanis egy ideje már beemelte kínálatába a mostanság rémesen népszerűnek számító, úgynevezett valódi vezeték nélküli fülhallgatókat (True Wireless Speakers – TWS) is.

A cég munkatársai elárulták, hogy nagy hangsúlyt fektetnek erre a termékcsaládra, ezért joggal bízhattunk benne, hogy a közelmúltban piacra dobott Technics EAH-AZ60M2 elnevezésű masina is egy életképes darab lesz.

Kialakítás

A modell kialakítása a konszern által korábban lefektetett irányvonalat követi. Azaz nem lelóg a vége, mint az AirPodsoknak, hanem az elektronikát egy kavicsszerű készülékházba építették. A dobozában természetesen több, eltérő méretű fülgumi is megtalálható, így jó eséllyel mindenki talál köztük olyat, amely passzol a hallójáratába.

Technics TWS
Technics EAH-AZ60M2

A tapasztalataink szerint a megfelelő kiválasztását követően az eszköz kényelmesen és stabilan ül a fülben. Nem nyomja a hallószervet, de nem is akar onnan kipottyanni. Ebből fakadóan akár sportolás közben is gond nélkül lehet használni. Nem vízálló, úszni nem lehet benne, ám az eső nem öli, azaz cseppálló.

Energiapolitika

Természetesen egy kis speciális tok jár mellé, amelyben tárolható, amelynek könnyen hordozható, és a töltés is ezen keresztül történik. Itt kell megjegyezni, hogy akkumulátora kiemelkedő, 8 órás üzemidőt szavatol. Ráadásul a már említett tok is rendelkezik saját teleppel, aminek köszönhetően akár 24 órán keresztül használható úgy, hogy nem kell a konnektorba dugni, ami remek.

Technics TWS
Technics TWS

Mint ahogy az is, hogy mindössze negyedórányi töltéssel 70 percnyi működésre elegendő energia pumpálható bele. Ezek olyan extrák, amelyek nem létfontosságúak, de igenis hasznosak, és kényelmesek kiemelni egy készüléket a TWS-ek gigantikus méretűre dagadt óceánjából.

Kezelés

A készülékház a már bevált módon érintésérzékeny. Azaz kopogtatással lehet kiadni az egyszerűbb parancsokat, tehát például a hangerő módosítását vagy a szám léptetést. Az összes beállítás eléréséhez, a lehetőségek teljes kihasználásához viszont szükség van az ingyenesen elérhető Technics telefonos alkalmazásra.

TEchnics

Itt módosíthatóak az equalizer beállítások, az Ambient móddal és zajszűréssel kapcsolatos paraméterek. Valamint bekapcsolható az alacsony késleltetés mód, ami a játékoknál vagy filmnézésnél lehet iszonyatosan hasznos. És ez egyben értelemszerűen azt is jelenti, hogy gamingre is alkalmas, amit jelenleg a valódi vezeték nélküli fülesek igen kis hányada mondhat el magáról.

Hangminőség

Az egyedi kialakítású akusztikus kamra, a harmonizátor és a 8 mm-es hangsugárzó remek megszólalást biztosít, legalábbis ezt ígérte a gyártó, és nem is kellett csalódnunk. A Technics EAH-AZ60M2 tényleg bitang jól szól, jelenleg az egyik legjobb hangminőséget produkálva a szegmensben. A basszusok is erőteljesek, megfelelő források használata esetén hanghibáktól nem kell tartani, és a jelenlegi legjobb Bluetooth LDAC technológia használata is biztosított.

Technics-EAH-AZ60M2-hag

A sztereó hibátlan, és az aktív zajcsökkentés is igen jól működik. A hangerő kellően nagy, szóval egyszerűen tényleg nincs mibe belekötni. Az Ambient módról már esett szó, ami lehetővé teszi, hogy az integrált mikrofonok révén a külvilág zajait közvetlenül a fülbe sugározza az eszköz, ami közlekedés vagy beszélgetés során lehet hasznos.

Technics-EAH-AZ60M2-2

Megkapta a JustMyVoice technológiát, amely 8 különálló mikrofonjával és speciális szélzajcsökkentőjével elkülöníti és felerősíti a beszédhangot, minimálisra csökkentve a háttérzajt. A modell természetesen telefonbeszélgetések, vagy egyéb hangalapú kommunikációs megoldások során is bevethető. A tesztelés során arra jutottunk, hogy a hang minősége ez esetben is kiváló.

Ár

A Technics EAH-AZ60M2 egy kifogástalan, felső kategóriás valódi vezeték nélküli fülhallgató, aminek nincs gyenge pontja szerintünk. Viszont ez az árán is meglátszik, hiszen durván 90 000 forintot kérnek el érte, amivel a drágább termékek közé tartozik. Azonban a tudását látva és hallva ez az összeg nem tűnik túlzásnak. Sajnos a minőségnek és az extráknak ára van.

Kinek ajánljuk – Technics EAH-AZ60M2

– Fontos a kiváló hangminőség
– Lényeges a kiemelkedő hangerő
– Számít a megszokottnál nagyobb üzemidő
– „Kavics” dizájnú TWS-t keres

Kinek nem ajánljuk – Technics EAH-AZ60M2

– Olcsó fülhallgatóban gondolkodik
– Fontos a magyar nyelvű app
– AirPods-szerű kialakításra vágyik

Még több információ a Technics EAH-AZ60M2 valódi vezeték nélküli fülhallgatóról a hivatalos honlapon.

 

Technics EAH-AZ60M2 teszt
 • Dizájn
  (4.5)
 • Hangminőség
  (5)
 • Kezelés
  (4)
 • Akkumulátor
  (4.5)
 • Ár/érték arány
  (4)
4.4
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?