Szakadékba navigált egy kétgyermekes apát a Google Térkép, perre megy az elhunyt családja

Életét vesztette egy 47 éves amerikai férfi, miután a Google Térkép egy leszakadt hídra irányította. 

Beperelte a Google-t annak a férfinak a családja, aki 2022 szeptemberében egy leomlott hídról a mélybe zuhant, majd megfulladt – írja a CNN. A család állítása szerint az édesapa, Philip Paxson a Google navigációs alkalmazását, a Google Térképet használta a balesetnél, ami nem jelezte, hogy a híd használaton kívül lenne.


A vád szerint az alkalmazás arra utasította a férfit, hogy hajtson keresztül a hídon, holott az már kilenc éve összeomlott, és azóta javítatlanul maradt. A család keresete szerint lánya kilencedik születésnapi bulijáról tartott hazafelé az apa, amikor a tragédia történt.

A család ügyvédje szerint a helybéliek éve óta kérik a híd megjavítását vagy a megfelelő eltorlaszolását, mielőtt valaki megsérül, követeléseik azonban válasz nélkül maradtak. Úgy tudni, többen is tájékoztatták a Google-t a leomlott hídról, hogy frissítsék ezzel kapcsolatosan a rendszerüket, a techvállalat azonban nem tett eleget a kérésüknek.

A család a Google (és a mögötte álló anyacég, az Alphabet Inc.) mellett két másik céget is beperelt, amelyek állításuk szerint felelősek voltak a híd karbantartásáért, valamint a megfelelő barikádok és figyelmeztető táblák kihelyezéséért.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?