Úgy néz ki, hogy kivégzik a magyarok népszerű közösségi oldalát

Egymilliárd dollárért cserélt gazdát egykor, és hiába a rengeteg felhasználó, a jelek szerint kinyúvasztják a nálunk is kedvelt social media felületet.

TUMBLR
Tumblr vége?

Nagyon úgy fest, hogy lefő végleg a kávé a Tumblr nevű közösségi oldalnak, amit 10 éve még egy milliárd dollárért vásárolt meg a Yahoo. De hiába használták rengetegen, így például Magyarországon mind a mai napig igen népszerű, hatalmas aktív közösséggel, azonban sosem tudták ezt a popularitást pénzre váltani.

tumblr vége
Tumblr felület

Magyarul a cucc egyszerűen nem termelt elég pénzt, sem a múltban, sem most. Legalábbis erről számolt be az oldal jelenlegi tulajdonosának, az Automattic nevű cég vezérigazgatója, Matt Mullenweg.
Hiába vágtak bele nagy reményekkel a projektbe, és öltek egy va…, azaz kalap pénzt az új olyan funkciókba, mint az élő közvetítés, a felhasználók egyáltalán nem értékelték ezeket. Mint ahogy azt sem, hogy egy időben kitiltották a pornót az oldalról, ami annyira volt jó ötlet, mint egy hógolyóval lemenni a pokolba elintézni Belzebúbot. Ugyanígy rühellték az emberek a teligázzal nyomott szponzorált tartalmakat, és a bújtatott reklámokat.


szerver
Már a szerverekre sincs pénz

Tumblr: itt a vég?

Az öreg Matt most azzal rukkolt elő, hogy a Tumblr nem, hogy a munkatársak bérét nem termeli ki, de még a szerverek üzemben tartási költségét sem. Szóval elkezdik a racionalizálást, azaz magyarul kipaterolnak egy raklap alkalmazottat, és egy csomó funkciót egyszerűen kinyírnak. De jó eséllyel ez csak a kezdet. Nagyon úgy fest, hogy a Tumblr-nek harangoztak, és megy nyugdíjba a többi egykori sztár mellé.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?