Már ökölbe szorítással és csippentéssel is irányíthatod a Samsung Galaxy okosórád

Az Univerzális mozdulatok funkció hatékony alternatívát biztosít a Samsung Watch okosóra viselőknek, hogy készüléküket a képernyő vagy a gombok megnyomása nélkül használhassák. Az Univerzális mozdulatok funkció a One UI 5 frissítés részeként érkezett. 

A felhasználók négy különböző mozdulatot szabhatnak testre: az ökölbe szorítást, az ökölbe szorítást kétszer, a csippentést és a dupla csippentést. Nézzük, melyik mire való.


Ökölbe szorítással nyithatjuk meg és választhatjuk ki a Művelet menü elemeit

Az Univerzális mozdulatok között megtalálható Ökölbe szorítás gesztussal a felhasználók leegyszerűsíthetik az elemek kiválasztásának és megnyitásának folyamatát Galaxy Watch készülékükön.

Az ökölbe szorítás kétszer mozdulattal nyithatják meg a Művelet menüt, amelyen belül számos kényelmes, csuklóról közvetlenül elérhető opciót érhetnek el. Ez a menü egy eszköztár, amely olyan alapvető lehetőségeket kínál, mint az Alkalmazások menüjének megnyitása, Ugrás az előző képernyőre vagy a legutóbbi Alkalmazások megjelenítése. A dinamikus Művelet menü tartalmát a felhasználók az aktuálisan megnyitott képernyő függvényében állíthatják be az aktiválás során. Az elem kiválasztásakor pedig elegendő egyszerűen Ökölbe szorítani a kezüket.

okosóra mozdulatok gesztus
Fotó: Samsung

Csippentéssel oda-vissza ugrálhatunk az elemek között

A Galaxy Watch csippentés és dupla csippentés mozdulatai új, érintésmentes módot kínálnak a készülék irányítására, megoldást biztosítva a mozgásukban korlátozott felhasználóknak. Ezekkel a mozdulatokkal két különböző elem között navigálhatnak, vagy visszatérhetnek korábbi tevékenységeikhez.

A csippentés funkcióval az óra viselői görgethetnek üzeneteik között, böngészhetik naptárbejegyzéseiket vagy megtekinthetik fotóalbumaikat.

A hozzáférhetőség növelése egyfelől a fennálló akadályok elhárítását, másfelől pedig azt a célt szolgálja, hogy minden felhasználónak egyenértékű, zökkenőmentes élményt kínáljon. A felhasználók egyszerűen változtathatnak a négy mozdulathoz társított műveleteken, ezáltal úgy szabhatják személyre készüléküket, hogy az még jobban megfeleljen egyéni igényeiknek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?