A saját mesterséges intelligenciája csinált hülyét a Google-ból!

100 milliárd dollárt bukott a Google azon, hogy a bemutatón a Bard nevű mesterséges intelligencia szoftver felsült.

A Microsoft által pénzelt mesterséges intelligencia chatbot, az OpenAI nagyon nagyot meg mostanában. Mióta az átlagemberek számára elérhetővé vált, mindenki ájuldozik, hogy mekkora szám. Microsofték pedig már bele is építették a technológiát az egyébként döglődő, Bing nevű keresőjükbe, és azt várják, hogy ezzel majd alápakolnak az eddig a szektort uraló Google-nak.google bard


A Google pedig becsinált ettől, legalábbis erre utal, hogy a vállalat vezetése őrült kapkodásba kezdett. Bejelentették, hogy nekik is van ám AI botjuk, a Bard, ami ráadásul sokkal okosabb, mint az OpenAI. Elő is vonszolták szegény Bardot a laborból, pedig tudták, hogy a nyomorult még nincs rendesen kioktatva. Csináltak róla egy reklámvideót, hogy produkáltassák. Dehát szegény Bard csődöt mondott, rossz választ adott egy full egyszerű kérdésre. Az volt a kérdés, hogy a „A James Webb Űrteleszkóp (JWST) milyen új felfedezéseiről mesélhetek a 9 éves kisfiamnak?”. Bard többféle választ ad, többek között azt, hogy a JWST-vel készítették a legelső képeket a Föld Naprendszeren kívüli bolygókról, vagyis az exobolygókról. Az exobolygókról készült első képeket azonban az Európai Déli Obszervatórium Nagyon Nagy Teleszkópja (VLT) készítette 2004-ben, amit a NASA is megerősített. 

Egyrészt maga az egész totál béna, hogy az esti mesét is belekeverték a sztoriba. Biztos valami marketinges géniusz úgy gondolta, hogy ez milyen „cuki”, és az emberek azt fogják gondolni, hogy a „Google is cuki”, nem pedig azt, hogy egy sintér, falánk cég. De a másik, ami még bénább, hogy ez a baki egy előre felvett videóban maradt benne, ezt pedig a sok nagyeszű nem vette észre. Ez a kis hibácska viszont elképesztően sokba került, ugyanis miután kiderült, azonnal 9 százalékot esett a részvényárfolyam, ami azt jelenti, hogy a Google bukott olyan 100 milliárd dollárt!

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?