Ezek 2019 legjobb tech készülékei a TechWorld.hu szerint

Lassan eltelt egy év és szerintünk idén már nem jelentenek be olyan újdonságot, amivel számolnunk kellene, ezért úgy döntöttünk, hogy megosztjuk veletek, hogy szerintünk melyek voltak 2019 legjobb tech készülékei.

A verseny szoros volt és az egyik kritérium sok mindent eldöntött, nevezetesen, hogy az adott készüléket személyesen tesztelnie kellett egy TechWorld írónak. Vagy legalábbis személyen látnia kellett működés közben – ez a külön kitétel csupán egy terméknél lesz fontos. A lista egyébként amellett, hogy mérhető elemeket is tartalmaz, egy kicsit szubjektív is, mivel mégiscsak emberek volnánk. De ezzel nem mentegetőzni szeretnénk, hiszen mégiscsak a kedvenc tesztdarabjainkról lesz szó a következőkben.


Nézzük tehát melyek voltak a TechWorld írói szerint 2019 legjobb tech készülékei:

Az év legjobb tévéje – Samsung QE65Q950 8K

Valószínüleg rögtön bele is szaladtunk egy megosztó kategóriába, hiszen a „legjobb tévé” cím talán a legellentmondásosabb. Annyiféle szempont alapján válogathatunk, hogy nagyon nehéz kihozni egy abszolút győztest. A mi választásunk azért esett a Samsung 8K tévéjére, mert a jelenlegi tévé technológia csúcsát képviseli. Persze már a teszt megírásakor is kaptunk olyan kommenteket, amelyek felvetették a kérdést, hogy minek ez a technika, amikor itthon még full HD tévéadás sincs.

2019 legjobb tévéje

Erre csak annyi a válaszunk, hogy ez a tévé nem feltétlenül azoknak készült, akik kábeltévét néznek, másrészt az itthoni utakon sehol sem lehet 130 km/h-nál magasabb sebességgel haladni, mégis rengeteg olyan jármű kerül forgalomba, ami ennek közel a duplájára is képes. A Samsung 8K tévéje kialakításában és technológiáját tekintve is kiválóan megállja a helyét bármilyen környezetben és képminőségével minden nappali dísze lehet.

Az év okostelefonja: Samsung Note10+

Ezt talán nem is nagyon kell magyarázni. A Samsung csúcsmodellje mindent tud, amit egy mai okostelefonnak tudnia kell. Elegáns háza erős hardvert rejt, fotós képességei csodásak, videói talán a legjobbak a telefonok közt. Emellett a Samsung hatalmas ökoszisztémájába illeszkedve nagyon könnyen nélkülözhetetlenné varázsolja magát.

2019 legjobb okostelefonja

Mindezek mellett pedig tartalmaz egy olyan plusz szolgáltatást, amivel garantáltan megszeretteti magát a tulajdonosával, aki valószínűleg már csak egy újabb Note verzióra fogja lecserélni. Igen, ez az S Pen, a kis toll, amivel rajzolhatunk a telefon kijelzőjére és ami folyamatosan fejlődött az idők során. Ma már távirányítóként is működik, gesztusokkal és a gombja nyomásaival tudjuk vezérelni a telefont vagy a beépített kameráját.

Az év okos karkötője: Honor Band 5

Az okoskarkötők piaca óriási, a filléres kínai daraboktól egészen… Nos egészen a minőségi kínai darabokig terjed – persze vannak itt koreai sőt amerikai, vagy svájci gyártók is, ha ide soroljuk az okosórákat is. Mi már jó ideje szeretjük a Honor karkötőit.

Egyrészt, mert jóminőségűek, és egyszerű formaviláguk lehetővé teszi, hogy akár egy óra mellett a nem domináns karukon hordják azok, akik nem szeretnének lemondani sem egy elegáns óra viseléséről, sem pedig egy okos kiegészítőről. A Honor Band 5-öst egyébként az új, véroxigénszint mérő funkciója is kiemeli a tömegből, így a díj odaítélése már nem is vita tárgya.

Az év munkaállomása: Lenovo ThinkCentre M90n Nano

Az asztali számítógép kategória az elmúlt években komoly változásokon ment át. A sima fekete dobozok szép lassan kibújtak az íróasztal alól és vagy belebújtak a monitorok házaiba All-In-One gépekké válva, vagy összementek olyan kicsire, hogy a lehető legkisebb helyet foglalják el az íróasztalon.

Lenovo 2019 legjobb munkaállomása

Természetesen ma is kapni kisebb szekrény méretű asztali gépeket de ezek leginkább akkor kelnek el, ha komoly játékos, vagy grafikai munkaállomást keres a vásárló. A Lenovo ThinkCentre M90n Nano viszont egészen apró méretei ellenére igazi mindenes lehet az Intel 8. generációs Core™ processzoraival és a beépített SSD meghajtójával.

Az év laptopja: Asus ZenBook Pro Duo

Egy laptop esetében ma már nem elég az erős hardver és az igényes kialakítás ahhoz, hogy egy készülék az év laptopja legyen. A piac ugyanis tele van nagyszerű laptopokkal, amik szépek, gyorsak, erősek és olcsók – sok esetben ezek közül akár két, vagy három tulajdonsággal is bírnak egyszerre. Kell tehát valami különleges plusz ebben a kategóriában, hogy egy-egy termék az élre törjön.

Az Asus laptopja ezt ügyesen meg is oldotta egy második kijelzőt pattintva a billentyűzete fölé. Szinte biztosak vagyunk benne, hogy ez a választásunk lesz a leginkább megosztó, de az az igazság, hogy mi nagyon szerettük ezt a laptopot, ami különösen videóvágás során könnyítette meg nagyon az életünket.

Az év hálózati eszköze: TP-Link Deco M9

A TP-Link Deco M9-es készülékei nem egyszerű routerek, vagy wireless access pointok, ugyanis külön-külön képesek jóminőségű vezeték nélküli hálózattal ellátni egy otthont, de amennyiben nagy alapterületű a lakásunk, esetleg zegzugos felépítésű, és így előfordulnak olyan helységek, ahol nincs, vagy nagyon gyenge a jel, akkor lép be a képbe egy második készülék, ami automatikusan összekapcsolódva a bázisállomással képes drasztikusan növelni a hálózat sebességét és a lefedett területet.

Ráadásul további készülékeket is összekapcsolhatunk, így a végtelenségig kiterjesztve a hálózatot. Emellett a rendszer okosotthon központként is funkcionál és beépített vírusszűrőjével az egész hálózatot védi. Beláthatjuk, hogy ennél több nem is kell a legjobb hálózati eszköz díjhoz.

Az év porszívója: Dyson V11

Az év porszívója díjat nem gyakran osztja ki egy techportál. Ennek ellenére mi mégis megtesszük és nem csak azért, mert háztartási elektronikai cikkekkel is szeretnénk többet foglalkozni, hanem azért is, mert a Dyson porszívója egy külön kategóriát képvisel a porszívók közt.

Hogy miért, azt a róla készült tesztcikkben elolvashatjátok, mindenesetre minket teljesen meggyőzött erejével és egyszerű kezelhetőségével.

Az év innovációja: LG Signature R9

Valójában ez már a tavalyi év innovációja, de mivel akkor még nem létezett a TechWorld és igazából ez a feltekerhető tévé sem került még gyártásba, úgy gondoltuk, megadjuk neki ezt a díjat idén. Amiért pedig nem a tévé kategóriába került, annak oka az, hogy ez nem feltétlenül tévé. Félig kitekerve zenelejátszó is lehet teljesen összetekerve pedig egy nagyon drága dohányzó asztal.

A lényeg viszont az, hogy aki először látja, biztos a földről kaparássza majd össze az állát. És ez az, amit egy innovációtól mi elvárunk!

  • Dizájn
  • Képminőség
  • Teljesítmény
  • Akkumulátor
  • Kamerák
  • Extrák
  • Ár/érték arány
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?