Együttműködik a Kopaszi Gát és a CETIN Hungary

Együttműködési megállapodást kötött a lakossági és az üzleti ingatlanokat fejlesztő Kopaszi Gát Zrt. és a független, integrált telekommunikációs infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary.

A CETIN Hungary egyik szolgáltatása, hogy szolgáltatófüggetlen antennarendszert épít ki üzleti ügyfeleinek és azok végfelhasználóinak. Ezek az antennarendszerek „vakfoltnak” minősülő vagy nagy forgalmú területeken, illetve hálózatelérési szempontból kedvezőtlen tulajdonságú épületekben – irodaházakban, gyárakban, sportközpontokban és kiemelt városi csomópontokon – biztosítanak hang- és adatkapcsolatot minden felhasználónak.


A vállalat a Kopaszi Gát megbízásából a BudaPart fejlesztési területén – a BudaPart Downtown (BOG iroda) és a BudaPart Radisson Hotel épületekben – létesített ilyen rendszert, amelyen mindhárom magyarországi mobilszolgáltató elérhető lesz. Így a várt több tízezer leendő lakó mellett szálloda, irodák, üzletek és közösségi terek használói számára is hosszú távon biztosítható a kommunikációs igények magas szintű teljesítése.

A két vállalat közös célja, hogy ösztönözzék a legfejlettebb távközlési infrastruktúrák kiépítését és elterjedését a hazai ingatlanfejlesztésekben. Erre ma már szinte minden – nem lakossági – fejlesztésnél szükséges kiemelt figyelmet fordítani, hiszen a környezeti adottságok vagy a legkorszerűbb építési technológiák, például a szigetelések árnyékoló hatása miatt tudatos fejlesztői odafigyelés és tervezés hiányában sok esetben nem lenne megfelelő kültéri vagy beltéri mobilhálózati lefedettség az ingatlan leendő felhasználóinak.

A két vállalat jelenleg is vizsgálja, hogyan lehet biztosítani a Kopaszi Gát további épülő ingatlanjainak mobilhálózati lefedettségét, a CETIN pedig egy pilot projekt keretében megtervezi a Kopaszi Gát elkészült projektjeinek rádiós hálózatát a BIM modellben is, amely elősegíti a későbbi fejlesztési fázisok, illetve az üzemeltetés optimális megvalósítását.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?