Okoscsarnok épül Vecsésen a világ egyik legnagyobb autóalkatrész beszállítója számára

A raktárak létesítéséről ismert, belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező WLP (Weerts Logistics Park) és a RaktárAD 2023-ban Vecsésen indította el harmadik magyarországi beruházását.

A WLP mintegy 40.000 m2-en épít logisztikai és gyártóüzemet nagy nevű, az autóalkatrész gyártás világpiacán negyedik helyen álló ügyfelének, a Magna International Incorporationnek. A beruházás Budapest XVIII. kerületével és Gyállal közvetlenül határos Vecsésen, az M0-ás autópálya 37. számú kihajtója mellett található ipari parkban helyezkedik el. A budapesti Liszt Ferenc Repülőtér mindösszesen 11 perces távolságra található.


Mint írják, a WLP a munkálatok első lépéseként a kitermelt humuszt humuszdomb építésére fordítja, mellyel az építkezéssel járó zaj és porterhelésétől igyekszik óvni a lakosságot.

A Weerts Logistics Park több mint 1 000 000 m2-nyi logisztikai beruházással rendelkezik Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban. A vecsési a 25. projektje, amely Európán belül valósul meg.

A Magna egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak. A 171 000 alkalmazottból álló mobilitástechnológiai vállalat több mint 65 éves tapasztalattal rendelkezik a dizájn, a mérnöki tervezés és a gyártás rendszerszemléletével. Globális hálózata 341 gyártóegységet, 88 termékfejlesztési, mérnöki és értékesítési központot foglal magába 29 országban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?