AMD procikkal támad az Acer Chromebook 315

Az ACER Chrome operációs rendszert futtató noteszgépei egy ideje gyártásban vannak, azonban a korábbi gyakorlattal szemben az új gépek AMD processzorral is megvásárolhatók.


Az újabb változat külső tekintetében nem tér el a korábbi modellektől. Továbbra is igényesen kialakított, csiszolt alumínium borítással rendelkező noteszgépet kapunk, megvilágított billentyűzettel és beépített sztereó hangkeltőkkel. A megjelenítő 15 hüvelykes, IPS technológiát használ, alapból 1366 x 768 képpontos felbontást kapunk, de Full HD érintőképernyő is választható. A gépeket AMD A4/A6 processzorokkal szerelték, amihez integrált Radeon (R4/R5) grafikus vezérlőt társítottak. Az alapértelmezett operatív memória 4 GB (LPDDR4), míg a beépített tárhely 32 GB.

Mivel az AMD processzorok energia-igénye picit alacsonyabb az újdonságok üzemideje tizennégy óra körül alakul, ami a felhasználás függvényében változhat. Az új Chromebook 315 tökéletesen megbirkózik a robotos (Android) alkalmazásokkal, valamint a sajtóközlemény említést tesz a Google Play kompatibilitásról, ám az egyelőre nem ismert, hogy a gyakorlatban ez mennyire működik. Az AMD chipek egyik kedvező hozadéka, hogy az újdonság már 269 dollárért elvihető, tehát az alapváltozat hozzávetőleg ötven dolláros árelőnnyel indít az Intel-procikkal szerelt verziókhoz képest. A gépek forgalmazása az év első negyedévében kezdődik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?