Így fut a Doom egy régi fényképezőgépen

A Doom örök és halhatatlan, és most egy bő 20 éves Kodak fényképezőgép kijelzőjén futtatják.

Szoktuk viccesen mondani, hogy azok a játékok melyeknek futásához egykor csúcsgépek kellettek, mára egy ébresztőórán is mennének, ahogy a technika fejlődik. Kicsit más megfontolásból, de hasonló járhatott a fejében annak, aki úgy döntött, az 1998-ban megjelent Kodak Digital Science DC260 kamera kijelzőjére varázsolja a játékot. Akkoriban ez az eszköz ezer dollárért került a boltokba, ami mai áron nagyjából 1550 dollár, tehát kábé 465.000 forint. Elmondható tehát, hogy akkortájt csúcstechnikának volt tekinthető, ma meg már csak arra jó kábé, hogy a régi nagy kedvenc Doom a kijelzőjén fusson.


Hardveres téren elég annyit tudni, hogy a kijelző 1,6 megapixeles CCD, az optika 3x zoomal rendelkezik (+2x digitális), valamint 66 MHz-es CPU és 8 MB RAM található a burkolat alatt. Egyebekben mivel a kamerát tévére is lehet csatlakoztatni, így semmi akadálya annak, hogy ne csupán az aprócska kijelzőn játsszuk. Gyakorlati hasznát úgy igazából nem látjuk a dolognak, de ahol a Doom, ott a móka és a kacagás, tehát akinek történetesen pont van egy ilyen eszköze otthon, ne fogja vissza magát. Ahhoz, hogy rendben legyen a dolog, mindössze le kell tölteni a fájlt, betenni a megfelelő könyvtárba, majd pedig a kamera menüjéből elindítani. Az, hogy az irányítás mennyire komfortos a Kodak lehetőségeivel, véleményes, de a vidámságfaktor a lényeg, nem a praktikum.

Címkép: GamingBolt

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?