Ujjlenyomat-olvasó is van a Samsung T7 Touch SSD-n

A T7 Touch SSD kétszer gyorsabb, mint elődje, a T5, megjelenése pedig azoknak kedvez, akik nem szeretik a túlbonyolított dolgokat. 

A Samsung a CES 2020-on mutatta be legújabb SSD-jét, mely a T7 Touch névre hallgat, és sem kapacitásban, sem sebességben nem érheti kritika. A kiviteltől függően 500 GB/1 TB/2 TB tárhellyel rendelkező eszköz 1050 MB/s-os olvasási, és 1000 MB/s-os írási sebességgel rendelkezik. Így közel kétszer olyan gyors, mint elődje, a T5, illetve akár 9,5-szer fürgébb, mint a külső HDD-k legtöbbje. Már amennyiben a fogadóeszköz támogatja a második generációs USB 3.2 technológiát. A T7 Touch a koreai cég egyik első beépített ujjlenyomat-olvasóval rendelkező SSD-je, ami ráadásul jelszavas védelemmel és AES 256 titkosítással igyekszik megvédeni az adatainkat.


Kép: MacRumors

Az SSD-n található egy LED is, ami az aktuális állapotot jelzi. A gyártó szerint a számos fejlesztés és a szilárd fém keret ellenére a T7 Touch mégis könnyű, hiszen mindössze 58 grammot nyom. Az előbb soroltak révén meg is kapta a CES Innovációs Díját. Ajánlott fogyasztói árként a Samsung mérettől függően 59.900, 79.900, valamint 149.900 forintot jelölt meg, ami nem olcsó, de ekkora méret és ilyesfajta biztonság mellett teljesen érthető. Az SSD január 26-tól lesz elérhető, három év jótállással. Fontos információ továbbá, hogy a második negyedévben jelenik meg testvére, a hordozható T7, ami a folyamatosan jövő-menő felhasználók számára lehet hasznos.

Címkép: Samsung 

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?