Nem tudják miért, de megbillent egy kínai felhőkarcoló

Evakuálni kellett az embereket, miután a 350 méteres kínai felhőkarcoló minden ok nélkül egyszer csak „dülöngélni” kezdett. 

Érdekes jelenségről számoltak be a helyi lapok, miszerint a Sencsenben található SEG Plaza nevű toronyház kedden megmozdult, a járókelők pedig pánikba esve menekültek el a helyszínről. Bár a hatóságok már vizsgálják az esetet, az eddigi mérések alapján nagyon úgy tűnik, hogy nem földrengés és nem is szél okozta az épület kilengését.


A rengés helyi idő szerint délután egy óra körül kezdődött, és csupán pár percig tartott. Az épületet nagyjából másfél órával később lezárták, sérültekről pedig szerencsére nem tudni. A kínai közösségi oldalra számos videó felkerült az esettel kapcsolatban, az egyik ilyen felvételen például az látható, hogy a torony tetején lévő antennák erőteljesen kilengenek.

Bár egyelőre csak találgatják, mi okozhatta a toronyház dülöngélését, egy helyi lapnak egy kínai mérnök úgy nyilatkozott, hogy a különös jelenséget rezonancia okozhatta, amely bár a hidak esetében megszokott, épületeknél eddig még nem tapasztalták.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?