Philips Fidelio T1

A Philips Fidelio T1 egy vezeték nélküli fülhallgató, mégpedig a Philips jelenlegi modellcsaládjának zászlóshajója. Így sajnos az árcédulája nem az a rezsicsökkentett darab, viszont ezt számos kiváló tulajdonsággal próbálja elfeledtetni velünk. Lássuk, sikerül-e?

Külső, tulajdonságok

A Philips Fidelio T1 egy nagyon jól megmunkált, kellemes, szürke színű darab (fehérben is kapható). Az átlagosnál kicsit nagyobb füles az átlagosnál kicsit nagyobb bölcsővel érkezik, ami egyrészt jó, mert a gyári adatok szerint ez kilenc órás akkuidőt garantál, ami a bölcső akkujának segítségével 25 órára is kitolható. Hogy ez mennyire valós információ, azt nagyon nehéz volt lemérni, mert nincs az az ember, aki rövidebb megszakításokkal háromszor kilenc órán keresztül szeretne fülhallgatóval zenét hallgatni/telefonálni. Ha pedig hosszabb ideig nem hallgatjuk a fülest, a standby mód fogyasztása már színezi a végeredményt.

A lényeg az, hogy számításaink szerint, ha nem is bírja több, mint egy egész napot a füles, nem tud sokkal kevesebbet és az egészen biztos, hogy az akku többet bír majd, mint a fülünk, szóval itt nem lesz gond.

És ha már a fülünk került szóba:

Ami a kényelmes viseletet illeti, tehát, hogy a Fidelio T1 hogyan ül a hallójáratban, az egy érdekes kérdés. A fülesek ugyanis egy ovális, hosszúkás házat kaptak, ami a megfelelő módon befordítva a fülbe nagyon stabilan és kényelmesen ül meg a fülkagylóban. A gond csak az, hogy ha a felhasználónak az átlagosnál kisebb a füle, akkor azt egy idő után nagyon nyomja majd a füles házának viszonylag éles pereme. Nyilván nem elvárható egy fülestől, hogy minden fülbe tökéletesen passzoljon, de itt azért lehettek volna kicsit előzékenyebbek a mérnökök a méret tekintetében.

Philips Fidelio T1

A bölcső, mint azt már szépen kivitelezett, de szintén meglehetősen nagy. Mivel a nyári hónapok közepében vagyunk a zsebek számának csökkenésével, egyesek számára már túl nagy is lehet.

Teljesítmény

Ha viszont a Fidelio T1 elfér a táskánkban és a fülünkben is, akkor viszont már egy különösen szeretetreméltó fülesünk lesz, különösen a zajszűrés funkciója remek! Szinte alig befolyásolja a lejátszott zenék hangzásbeli egyensúlyát.

 

A Bluetooth 5.2 platformra épülő Philips SBC, AAC és LDAC funkcióval rendelkezik, de sajnos az aptX-et nem ismeri, ami nagy kár, mert az LDAC-kal felszerelt Android telefonok csoportjából például a teljes Samsung szortiment kiesik, és ez azt jelenti, hogy ilyen párosítással a Philips valószínűleg nem fogja tudni teljes egészében megmutatni, hogy mit is tud.

A zajszűrés a teljes méretű fejhallgatókhoz hasonlóan működik, és négy mikrofonra épül, amelyek dinamikusan összehasonlítják a zajszintet a hallójáraton belül és kívül. A vezérlés a Philips saját applikációján keresztül történik, ami stabil és megbízható. Van néhány előre beállított EQ funkció is. és alaposan testre is szabhatjuk a hangzásvilágot.

Összegzés – Philips Fidelio T1

A Philips Fidelio T1 egy igazán remek kis füles. A beállítások után nagyon jó hangminőséget produkál. A telefonálás természetesen tökéletesen megy vele, ez talán egy pillanatig sem volt kérdés, viszont a zenei hangminősége tényleg kivételes. Ha egy megfelelő telefonnal, vagy digitális médialejátszóval sikerül párosítanunk, akkor tényleg csodás hangokat képes kiadni magából. Pontos mélyek, kellemes közepek, sima, de nem lapos és cseppet sem fárasztó magashangok jellemzik.

Comply
Az igazán gavalléros extra felső sorban pihenő 6 Comply!

A közel 100 000 forintos árcédulát nem feltétlenül tartjuk ezért nagyon túlzónak, bár tény, hogy közel feleennyiért is kaphatunk már olyan fülest, ami nagyon jól teljesít.

És még egy dolog!

A füles dobozáben rengeteg kiegészító gumiharangot találunk és ezek közt 6 darab Comply is található, amelynek elképsztő hangzásjavító tulajdonságairól itt írtunk korábban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Teszt áttekintő
Külső
Tudásszint
Hangminőség
Ár/érték
egy-jo-fules-a-zeneszeretoknek-philips-fidelio-t1-tesztA Philips Fidelio T1 egy nagyon jól összerakott, remek minőségű füles, amit mindenkinek ajánlunk, akinek nincs az átlagosnál kisebb fülkagylója!