LG B3 teszt: Ezt tudja az idei legolcsóbb LG OLED tv – Vélemény!

Mit kap, aki megveszi a 4K felbontású, HDR támogatású LG B3 OLED televíziót, ami a vállalat legolcsóbb terméke ebben a kategóriában idén? Megnéztük! Elmondjuk!
LG b3
LG B3 OLED TV

Az LG az elmúlt tíz évben masszívan dominálta az OLED tévé piacot, és idén is meg akarják tartani a pozícióikat. Ezt bizonyítja, hogy 2023-ban is több ilyen termékkel léptek színre, amelyek között a belépő szintet az LG B3 képviseli. Azaz papíron ez a legkisebb tudású, és kétségkívül legolcsóbb televízió, mi meg megnéztük, hogy mit tud!

Külső

Teljesen korrekt, modern külsővel bír ez az eszköz, köszönhetően az ultravékony készülékháznak, szuperkeskeny, alig látható káváknak, és a diszkrét szürke talpnak. Az nem érdekel, hogy a „B” szériás készülékek tavaly és tavalyelőtt is pont így néztek ki. Pont azon tud spórolni a gyártó, azért tudja a többinél kedvezőbb áron adni e terméket, mert a dizájnra nem nagyon kült pluszban.


LG B3
LG B3

A képernyő a falra egyszerűen felakasztható, viszont sajnos nem dönthető és nem is forgatható. A csatlakozókínálat megfelelő, hiszen nem hiányoznak róla a jelenleg legmodernebbnek számító HDMI 2.1 portok, és van rajta LAN valamint optikai digitális hangkimenet is. A tv rendelkezik beépített WiFi-vel, illetve a Bluetooth 5.0 vezeték nélküli adatátviteli technológiát is támogatja. Ez utóbbin keresztül csatlakoztathatóak hozzá kompatibilis vezérlő- és hangeszközök is.

Képminőség

Az LG Display által fejlesztett és gyártott 4K HDR OLED (WOLED) kijelző, illetve a szintén házon belül készülő Alpha7 képfeldolgozó processzor felel a képminőségért. Amit látunk, az szuper, hiszen a technológia lehetővé teszi a pixelek egyenkénti vezérlését, így a fényük akár ki is kapcsolható. Ezáltal e modell is képes a tökéletes, hibátlan töksötét fekete, illetve ezáltal a végtelen valós kontraszt megteremtésére. A színek csodálatosak, élesek, ragyogóak, valósághűek, zavaró fátyolosságtól mentesek. A tv több, mint 1 milliárd árnyalat visszaadását biztosítja, a színgazdagság óriási, és megfelelő beállítások mellett a színpontosság is megfelelő.

LG B3
LG B3 – a képminőség remek

A mai legjobb OLED tévékhez hasonlóan ez a készülék is másodpercenként 120 képkocka megjelenítésére képes (120 Hz-es), és támogatja a dinamikusan változó képfrissítési frekvencia technológiák (AMD FreeSync, NVIDIA G-Sync) használatát, amelyekkel kiköszübölhető a játékok esetén a szaggatás vagy képtöredezettség. A mozgásmegjelenítés rendben van, hiszen bele lehet futni hibákba, akadozásba vagy elmosódottságba, de ezen egyszerűen lehet segíteni a különféle képjavító funkciók bekapcsolásával.

LG B3
A kép minősége kiváló

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy ha minden ilyen szipiszuper, akkor mégis miben érződik, hogy ez egy „kisebb tudású” tv. Nos, a legfontosabb dolog a fényerő, hiszen ennek legnagyobb fényereje a méréseink szerint csak 778 nit, amivel jelentősen elmarad a jobb OLED Evo vagy pláne a mikrolencsés OLED televízióktól e téren. Ebből fakadóan pedig a nagy dinamikatartományú, úgynevezett HDR anyagok visszaadása nem annyira látványos. Illetve egy napos szobában sem annyira élvezhető a termék képe.

Hangminőség

Na itt is világosan érződik, a cég akart spórolni. A drágább rokonyokkal ellentétben ebbe a készülékbe mindössze két darab, egyenként 10 wattos rejtett hangsugárzó került. Nincs tehát külön mélynyomó, se felfelé- vagy oldalra állított hangszórók. Ebből fakadóan a mélyek hiányoznak, a megszólalás természetellenesen kopogós, műanyag hatású, és a sztereó hangtérről is le kell mondani. A hangerő viszont megfelelő, és különösebb hibákba sem futottunk bele, szóval ha valakinek nincsenek különösebb igényei e téren (a tapasztalataink szerint ez a felhasználók 80 százaléka), annak ez is bőven elég lehet.

LG B3

Kezelés

 

Az LG B3 a vállalat saját, webOS 23 okostévé rendszerét használja. Ez gyors, stabil, magyarul is tud, átlátható, és kellően felhasználóbarát. Ipari mennyiségű netes alkalmazás futtatását teszi lehetővé, amelyek között ott figyelnek a népszerű online videó appok is. Tehát a Netflix, az Amazon Prime, a Disney+, a YouTube és a többiek.

LG B3
LG OLED tv

Beállítható rajta, hogy szóljon, ha kezdődik a kedvenc csapatunk meccse, beléphetünk a tévén keresztül az irodai számítógépbe vagy akár a levelezésünkbe is, illetve az okos otthont is vezérelhetjük rajta keresztül. A mozgásérzékelős távirányítója szuper darab, és akár telefonnal is irányítható a tv.

Ár

Az 55 hüvelykes verzió 470 000, a 65 hüvelykes pedig 630 00 forintért már megvehető. Ahhoz képest, hogy jelenleg milyen összegek mozognak, mennyibe kerülnek az idei OLED tévék, ezek teljesen király árak sajna.

Kinek ajánljuk – LG B3

– OLED tévét szeretne
– Nem zavarja az átlagos, szokványos külső
– Fontos a tökéletes kontraszt
– Számít, hogy ragyogóak legyenek a színek
– Játékra keres tévét

Kinek nem ajánljuk – LG B3

– A lehető legjobbat keresi
– Lényeges a szuper hangminőség
– Fontos az óriási fényerő
– Nagyon olcsó tévében gondolkodik
– Napfényes szobában használná a televíziót

Még több információ az LG B3 OLED tévéről a hivatalos weboldalon

LG B3 OLED TV
LG B3 OLED TV
  • Dizájn
    (4)
  • Képminőség
    (4.5)
  • Hangminőség
    (3)
  • Kezelés, okostévé
    (4.5)
  • Ár/érték arány
    (4.5)
4.1

Summary

Az LG B3 OLED TV egy igazán remek készülék. Kategóriájában az egyik legjobb, és bár vannak nála nagyobb tudású modellek, ez az árán is meglátszik.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?